NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Șahiștii pășcăneni au obținut diplomă de excelență la Festivalul Internațional Open Iași

Șahiștii pășcăneni au fost angrenaţi în luna mai într-o competiție care se desfășoară la nivel internațional, de unde s-au întors cu premii.  

În perioada 13-20 iunie 2016 a avut loc cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional “Open Iaşi”. Evenimentul a debutat în aula Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi unde avut loc Simpozionul Internaţional „‘Educaţie prin şah” la care invitat de onoare a fost campionul mondial la şah Anatoli Karpov. După simpozion s-a desfăşurat Gala şahului ieşean în care au fost premiaţi cei care au susţinut această activitate, gala la care CSM Paşcani a fost recompensată cu o diplomă de excelenţă .

Vineri 27.05.2016 s-a desfăşurat Campionatul Şah în Şcoală pe echipe Iaşi, competiţie în care au fost angrenate şi 4 echipe ale tinerilor şahişti din Paşcani. Astfel la clasele I-II, Şcoală generală Iordache Cantacuzino s-a prezentat la startul competiţiei cu 2 echipe formate din următorii elevi: Echipa A  formată din Andrei Alexandru, Coteţ George-Cristian, Bălan Bianca care s-au clasat pe locul IX din 40 de echipe participante și echipa B formată din Jilavu Albert, Ursu Teodor, Alexa Enya, Himinciuc Sarah, iar Liceul Teoretic Miron Costin cu echipa alcătuită din: Niţă Andrei Ioan, Toma Cosmin, Berigoi Ane Mary și Spătaru George.

  

La clasele III-IV echipa de la Liceul Teoretic Miron Costin formată din Olăraşu Răzvan, Vătămanu Matei, Toma Ioana a obţinut un binemeritat loc III.

Campionatul Şah în Şcoală a continuat duminică 29.05.2016 cu secţiunea individual , competiţie la care au fost angrenaţi mai mulţi copii şcolari din Paşcani astfel:

Clasele I-II  Andrei Alexandru  4p/6, Bălan Bianca  3p/6, Coteţ George Cristian  3p/6 toţi de la Şcoală generală Iordache Cantacuzino.

Clasele III-IV Rangu Daniel Liceul Economic Tehnologic Paşcani 4p/6, Iancu Eliazar Liceul Teoretic Miron Costin 2p/6.

Clasele V-VIII  Irimia Andrei Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani 3p/6 Iancu Nancy 1p/6, Iancu Beniamin 3.5p/6, Pirlea Ruben 3.5p/6 toţi de la Liceul Teoretic Miron Costin.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Oficial: Învăţământul general obligatoriu, extins de la 11 la 15 clase

Redacția

Școala Specială din Pașcani implicată în Programul MOL” Pentru sănătatea copiilor” 2013

Răzvan Grecu

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020. Absolvenții de clasa a VIII-a susțin astăzi prima probă la Limba și literatura română

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site