NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius ParteniOpinii

Să te lauzi că știi să atragi fonduri europene, dar să nu reușești să pornești investiții, asta înseamnă să fii incompetent!

Ați atras voi fonduri europene!? Știti voi să implementați proiecte europene!? Sunt două din întrebările retorice ce îi plac primarului Dumitru Pantazi folosite atunci când încearcă să combată opoziția. Scrâșnind din dinți, plin de furie, omul acesta vorbește de parcă nu ar fi finanțare posibilă alocată din bani europeni pe care să nu o fi atras. O fi așa, dar poate pentru societatea AgroComplex, în nici un caz pentru Pașcani, deși nici acolo nu sunt clare lucrurile, firma renunțând la accesare a două proiecte europene, conform unei rezoluții a procurorilor DNA.

Primăria Pașcani are în frunte trei oameni bine plătiți. Primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu și Gică Zanet, administratorul public. Toți oameni cu viziune, spun ei,  care se laudă că au și o experiență mare. Din păcate acești oameni, care gestionează destinele comunității au rezultate foarte slabe. Aceste rezultate se reflectă în viața de zi cu zi a municipiului nostru, altădată un centru economic înfloritor.

Cum poți să te bați cu pumnii în piept că faci și muncești, dar nu se vede nimic, decât în propriul buzunar?

Cum poți să apari în emisiuni televizate și să spui că o licitație este în curs de finalizare, când tocmai tu ca instituție ai anulat procedura? (Cu investițiile pentru moderizarea rețelelor de apă suntem “amenințați” din 2014 și tot nu avem parte de ele).

Nu sunt scuze pentru faptul că cele mai importante proiecte europene “Palatul Cantacuzino”, “Școala I. Cantacuzino” și “Creșa și Grădinița” sunt blocate. Primăria a cheltuit sute de mii de lei pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice, a angajat consultanți care să înlocuiască funcționari pentru a întocmi documentații, dar nu poate depăși complexul primarului: “Nu am făcut, pentru că nu am făcut”.

Advertisements
  

Alte municipii și orașe dezvoltă proiecte europene, dar la Pașcani singurul beneficiu este doar în buzunarul primarului, viceprimarului, administratorului public, etc. Singurul proiect pe care și-a pus numele Pantazi este Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Dacă nu era nici acesta, nici nu vreau să îmi imaginez cum arăta parcul, zona vale, etc. Meritul actualului primar este acela de a șterge numele lui Grigore Crăciunescu de pe investiții.

Un primar care stă în Primăria Pașcani de peste 20 de ani și nu reușește să atragă un proiect european! Unul de anvergură!

Sper să nu ajungem să trăim acele vremuri din 2005, atunci când din cauza acestui hapsân de primar (atunci viceprimar) am pierdut un milion de euro, bani europeni, pentru o stație transfer pe amplasamentul gropii de gunoi. Nu a vrut omul să renunțe la o cultură de sfeclă și cu ajutorul celor din Primărie au dat greșit un amplasament al terenului, iar proiectul a picat. Când s-a încercat corectarea, nu a mai fost posibil.

Campionul fondurilor europene pe hârtie, este defapt campionul tentativelor de atragere. L-ați văzut cumva să apară, să explice public, să își ceară scuze că toacă resursele publice, că încasează sporuri și salariu? Nu! Și nici nu va ieși. Va căuta să mintă, dacă nu, iar va arunca responsabilitatea pe alții!

Advertisements

Parcă îl și văd cum se scuză! Se duce el la televiziune sa favorită și începe să îndruge vrute și nevrute, dar nu va spune niciodată: sunt INCOMPETENT!

Păi, nu lucrez eu cu tupeu terenul de la Legume SA!? 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce s-ar putea petrece pe scena politică locală în 2014?

Marius Parteni

Nu ucideți acest început!

Marius Parteni

Scuze părinți, scuze elevi! Meritați mai mult bine!

Marius Parteni
Încarcă...