NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

S-a stins din viața un fost cadru didactic din Pașcani

Doliu în învățământul pășcănean. S-a stins din viață un fost cadru didactic, iubit de colegi și de elevi, un exemplu de decență și de bun simț.

”Rămas bun, doamna profesor de geografie Tănase Elena !În această existență vremelnică și relativă, toți ne luptăm mult cu inerțiile vieții. Doar modul de a lupta rămâne esențial.Doamna profesor Tănase Elena rămâne în amintirea colegilor ca un exemplu de decență și bun simț, de eleganță și rafinament al implicării și dăruirii complete.A fost profesor de geografie la Colegiul Unirea pe parcursul unui deceniu, din 1989 până în 1999.

„Demnă, modestă, cu o educație deosebită, d-ra Tănase a fost un om de bază pentru școala pășcăneană. Tăcută, retrasă și altruistă, s-a dedicat cu tot sufletul familiei. Noi am cunoscut-o însă în calitate de dascăl, de colegă. Amabilă, săritoare, a întins o mână tuturor, dar mai ales a fost apropiată de elevi.” (prof. de limba română, Culbec Claudia Ghiocel)

Doamna profesoară Tănase Elena, a fost un om minunat, cu o mare disponibilitate pentru oamenii din jur, pentru elevii săi, un om sensibil, receptiv, discret și educat pe măsură. Întreaga sa existență pare să se regăsească în mesajul și durerea unor cuvinte ce întregesc o suferință globală și un regret continuu: «Astăzi nu mai avem timp, mâine nu vom avea puteri, iar poimâine nu vom mai fi.»” ( prof. de geografie, Botezatu Mariana )Ultima dată s-a întors la școală anul trecut, la reîntâlnirea de 20 de ani de la absolvire a promoției „Unirea, 1999”.Bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, este mesajul postat pe pagina Colegiului Tehnic ”CF Unirea”.

Profesor Elena Tănase a fost înmormântată miercuri, 2 septembrie.

Advertisements

Related posts

Ploile acoperă cea mai mare parte a țării începând de miercuri de la amiază

Redacția

A scăzut numărul locurilor de muncă vacante, în județul Iași

Redacția

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, mâine la Pașcani

Irina Gherasim
Încarcă...