RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

S-a publicat Ghidul pentru investiţii în procesarea produselor pomicole

Fermierii care deţin livezi pot până pe 26 iunie să facă propuneri în cazul versiunii consultative a Ghidului aferent submăsurii „Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 

„Dintre investiţiile eligibile care pot beneficia de fonduri nerambursabile amintesc fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase, conservarea în zahăr a fructelor, a nucilor, a cojilor de fructe şi a altor părţi ale plantelor, mai exact, fructe confiate, precum şi fabricarea dulciurilor sub formă de tablete şi pastile. De asemenea, sunt eligibile activităţi privind distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, respectiv fabricarea de băuturi alcoolice distilate (whisky, coniac, gin, lichioruri), fabricarea de băuturi mixte cu alcool distilat, amestecarea alcoolurilor distilate, dar şi fabricarea alcoolurilor” a precizat Adrian Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR.

  

Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul schemei pentru întreprinderi micro şi mici este de 600.000 euro pe proiect şi de până la 900.000 de euro pentru acele proiecte prin care se realizează un lanţ alimentar integrat. Pentru proiectele realizate de întreprinderi mijlocii se pot obţine fonduri nerambursabile de până la 800.000 de euro pentru finanţarea unui proiect sau, în cazul în care realizează un lanţ alimentar integrat, sprijinul creşte până la maximum 1.100.000 de euro. Întreprinderile mari beneficiază de o finanţare de până la 1.000.000 de euro pentru un proiect de investiţii, iar în cazul în care investiţiile duc la realizarea unui lanţ alimentar integrat, valoarea creşte la 1.500.000 de euro.

Pentru investiţii legate de producerea de băuturi alcoolice din produse agricole/ pomicole vor fi sprijinite doar proiectele realizate de microîntreprinderi şi forme asociative (grupuri de producători şi cooperative). Sprijinul acordat va fi de 200.000 de euro pentru microîntreprinderi şi de 300.000 de euro pentru formele asociative. Toţi cei interesaţi pot transmite propuneri sau observaţii pe adresa de e-mailconsultare@afir.info.  

Sura www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Modificări ale programului Rabla pentru electrocasnice

Redacția

Ce spune Ciucă despre posibilitatea reducerii TVA la alimente / Cum au procedat alte state UE pentru a contracara explozia prețurilor

Redacția

Ministrul Finanţelor propune scutirea de impozit a companiilor HoReCa pe tot anul 2020

Redacția
Încarcă...