RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

S-a încheiat bacalaureatul. Emoții mari timp de câteva zile până la aflarea rezultatelor

Ieri a avut loc proba la alegere. Materia preferată a absolvenţilor ieşeni a fost Geografia.

Încă doi absolvenţi de liceu au fost eliminaţi de la proba de ieri a bacalaureatului pentru tentativă de fraudă. Astfel, având în vedere că la probele de luni şi miercuri a mai fost eliminat câte un candidat în fiecare zi, numărul celor care au încercat să fraudeze examenul se ridică la patru. Aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să susţină bacalaureatul pentru următoarele două sesiuni, adică nici în toamnă, dar nici în sesiunea normală de anul viitor.

În ceea ce priveşte proba care s-a desfăşurat ieri, candidaţii au susţinut testarea la 12 materii, aceasta fiind proba la alegere a profilului şi specializării. La nivelul judeţului, dintre cei 5.624 de candidaţi înscrişi, 1.103 au ales Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 613 candidaţi au ales Biologie – vegetală şi animală, 177 au dorit să susţină bacalaureatul la Chimie anorganică, iar la Chimie organică au fost înscrişi 82 de candidaţi. De asemenea, la Fizică au fost înscrişi 310 candidaţi, la Economie un număr de 33 de candidaţi, la Filosofie 18 candidaţi, iar la Geografie 1.852 de candidaţi. Totodată, la nivelul judeţului Iaşi, 451 candidaţi au dorit să susţină proba scrisă la Informatică, la Logică şi argumentare au fost înscrişi 698 de tineri, la Sociologie un număr de 25 de candidaţi, iar la Psihologie 77 de candidaţi.

Din totalul celor înscrişi au absentat 182 de candidaţi, niciunul dintre cei prezenţi nefiind înregistrat cu temperatură peste 37,3ºC la filtrul epidemiologic.

  

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 19.00, dar şi pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Noi rezultate importante pentru chimiștii de la “Sadoveanu”

Ema Roman

Profesorii anunţă un nou protest joi sau vineri în Capitală, cu 20.000 de persoane. Nistor: Totul depinde de Guvern

Redacția

Astăzi începe proba scrisă la limba și literatura romănă la bacalaureat. 1.800 absolvenți din județ sunt înscriși la examen

Redacția
Încarcă...