RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

S-a dublat numărul de salariaţi din domeniile IT şi Outsourcing

În ultimii trei ani, trendul de angajări la firmele de IT &Outsourcing a crescut fulminant, iar odată cu acesta şi cifrele de afaceri, suprafaţa de birouri şi numărul de absolvenţi în IT. 

 

  

O creştere importantă se simte din anul 2013, când în judeţul Iaşi existau 8.369 de salariaţi în aceste domeniu. Numărul s-a dublat în trei ani de zile, astfel că în 2016 sunt înregistraţi 16.410 angajaţi, conform unui studiu realizat de revista PINmagazine.ro, o publicaţie bilunară ce vizează industria de IT şi Outsourcing din Iaşi dar şi din întreaga ţară.

Dintre aceştia, aproape 10.800 de salariaţi lucrează în companii cu sediul în Iaşi, iar restul în companii cu sediul în Bucureşti (Xerox, Ubis, Oracle, etc), Cluj (Endava, Arobs), Timişoara (Continental) sau Braşov (Pentalog, Preh). Tot în ultimii ani s-a observat şi o extindere a unor firme cu sediul în Iaşi, în mai multe oraşe din ţară, precum Ness, care şi-a deschis un sediu şi la Timişoara, Mind la Suceava sau SCC Conduent, la Bacău. Numărul de salariaţi din acest domeniu creşte continuu, dovadă fiind şi firma Endava, care şi-a extins sediul într-o altă clădire din Complexul Palas, unde în cei 2.000 de metri pătraţi vor lucra încă 70 de specialişti în IT. Firma doreşte ca, per total, la finalul anului să ajungă la 500 de angajaţi doar în Iaşi.  

O altă companie care a venit în România este 3Pillar Global, care şi-a deschis recent un sediu de 700 metri pătraţi la Moldova Center. Şi aceştia doresc să ajungă la 80 de angajaţi, în prezent sediul pornind la drum cu doar 14 specialişti.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

KOSAROM investește 80 milioane euro pentru triplarea producției cărnii de porc

Redacția

Cât va costa o mască de protecție în România după 15 mai. Ministru: Nu mai vreau ca românii să cumpere cu 5 sau 6 lei

Redacția

Activitatea românilor cu PFA va fi recunoscută drept vechime în muncă. Legea merge la Klaus Iohannis pentru promulgare

Redacția
Încarcă...