NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-a cules porumbul de pe terenul Primăriei, de la serele Blăgești, ocupat prin interpuși de primarul Pantazi

Cele 51 de hectare de teren ale Primăriei, ocupate abuziv de Legume S.A., au rodit anul acesta, iar recolta a fost strânsă în urmă cu câteva zile. Cultura a fost de porumb, iar beneficiarul ei este conform informațiilor deținute de NewsPascani.com, AgroComplex Lunca Pașcani S.A., societate ce aparține primarului Dumitru Pantazi. 

Terenul aparține în acte Primăriei Pașcani și a fost revendicat, fără succes în instanțe, de societatea Legume S.A., deținută de Florin Stanciu care este și administratorul firmei AgroComplex Lunca S.A., ce aparține familiei primarului Dumitru Pantazi.

Reporterii NewsPascani au fost în repetate rânduri la acea suprafață de teren pentru a vedea cine o cultivă și cu ce anume. În luna mai, Florin Stanciu spunea că nu știe ce culturi cresc acolo, iar în luna iunie porumbul creștea bine și sănătos.

”Ce culturi cresc acolo? Bălării”, a susținut Florin Stanciu, proprietarul Legume S.A., în luna mai, iar în iunie ne transmitea că nu vedem bine și că acolo nu există nimic cultivat.

Astăzi, cele 51 de hectare de porumb erau deja recoltate, iar Florin Stanciu a declarat telefonic că acolo nu a existat nicio cultură. Nu am avut timp să-l întrebăm dacă pământul a fost lucrat de AgroComplex Lunca Pașcani S.A. , societate ce aparține primarului Dumitru Pantazi, că acesta a închis discuția cu scuza că este la volan.

Pentru a ne lămuri l-am apelat telefonic, repetat, pe primarul Dumitru Pantazi, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. Lămuriri pe acest subiect nu am obținut nici de la Primărie. Gică Zanet, administratorul public și cuscrul primarului în funcție, ne-a pasat cu subiectul la vieprimarul Gabriela Nedelcu care ar fi fost însărcinată să se ocupe de recuperarea folosinței terenului, în instanța de judecată.

Nici aceasta nu a răspuns la telefon și nici la mesajele de tip text transmise printr-o aplicație ce ne-a permis să vedem că acestea au fost citite de către Gabriela Nedelcu.

Terenul pe care este cultivat porumb este ieșit de aproape trei ani de zile de sub incidența contractului de concesiune, dintre Primăria Pașcani și Legume S.A. Activele societății care deținea serele de la Blăgești au fost preluate de Florin Stanciu, administratorul societății AgroComplex Lunca S.A., firma familiei primarului Dumitru Pantazi.

Cele 51 de hectare de teren figurează într-o hotărâre de Guvern ca fiind proprietatea municipiului Pașcani. Legume S.A. a pierdut în instanță procesul prin care a încercat să oblige Primăria să recunoască dreptul de proprietate al societății asupra terenulu.

În prezent, Primăria a pierdut procesul de evacuare a terenului, din cauză că a greșit procedura legală. Deși au trecut mai bine de 8 luni de la decizia instanței de judecată, Primăria nu a reluat procedura de evacuare prin executorul judecătoresc, așa cum prevede legea și cum au solicitat și judecătorii.

Primarul Dumitru Pantazi a susținut într-o apariție televizată, că Legume S.A. este proprietara terenului și că aceasta își va dovedi dreptatea în instanță. Din fericire pentru pășcăneni, primarul s-a înșelat, instanța stabilind că municipalitatea este proprietarul terenului.

Florin Stanciu care locuiește pe strada Aleea „Plozilor”, a susținut în repetate rânduri că este propietarul real al Legume S.A., nu interpusul primarului Dumitru Pantazi.

De altfel, administratorul public Gică Zanet lămurea astăzi delegarea sarcinii recuperării acestui teren către viceprimarul Gabriela Nedelcu, tocmai ca primarul Dumitru Pantazi să nu fie într-un conflict de interese.

loading...
Advertisements

Related posts

Mii de navetişti lăsaţi fără tren. „Nu putem să preluăm toate rutele“

Redacția

Toate drumurile naţionale şi judeţene sunt deschise traficului

Redacția

O nouă năpastă peste județul Iași. După ploi torenţiale şi grindină cât pumnul, vine seceta

Redacția
Încarcă...