RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

S-a cerut ordin de protecție în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Cine vrea să o țină pe îndrăgita artistă departe de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară

Sentință-bombă a judecătorilor ieșeni! Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., o soră de-a artistei.

„Instanța admite în parte cererea formulată de petenta E.H. Respinge, ca neîntemeiate, cererile de intervenție (accesorie și principală) formulate de intervenientul Codrin Constantin Nicoară. Dispune numirea petentei E.H. în calitate de curator al intimatei Maria Macsim Nicoară, pentru încasarea veniturilor de natură salarială, pentru administrarea bunurilor, precum și pentru apărarea intereselor acesteia în condiții corespunzătoare, în limitele mandatului general, care are ca obiect încheierea actelor juridice de administrare și de conservare. Obligă intervenientul să îi achite petentei E.H. cheltuieli de judecată, în cuantum de 2.650 de lei, reprezentând onorariu avocat. Dispune afișarea prezentei încheieri la sediul instanței și la Primăria Municipiului Iași. Executorie”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Pianistul Codrin Constantin Nicoară, chemat în instanță de sora mezzosopranei

Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. E.H. le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să o lase pe artistă în grija ei.
Solicitarea a fost admisă în parte de judecătorii ieșeni. Chiar dacă sentința primei instanțe de judecată nu este definitivă, aceasta este executorie. Astfel, deocamdată, Maria Macsim Nicoară rămâne în grija surorii ei, care locuiește în județul Bacău.

  

Rudele artistei au cerut emiterea unui ordin de protecție

Pe 12 octombrie 2020, două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei. Astfel, cele două rude, respectiv mama M.M. și sora E.H., cea care a obținut custodia artistei, le-au cerut magistraților de la Judecătoria Iași să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Solicităm obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact. Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde a suferit o intervenție chirurgicală craniană și urmează a fi externată în vederea continuării recuperării medicale. Reprezentanții spitalului ne-au comunicat că pârâtul Codrin Constantin Nicoară, folosindu-se de calitatea de soț, a depus o solicitare ca pacienta să fie preluată de el, solicitarea fiind făcută într-un limbaj foarte agresiv”, au precizat cele două rude ale artistei.

Ce a spus soțul mezzosopranei în fața instanței de judecată

La rândul său, pianistul Codrin Constantin Nicoară a cerut respingerea solicitării formulată de rudele soției sale. Acesta a formulat întâmpinare, invocând, în principal, excepția lipsei calității procesual active a persoanelor ce au formulat ordinul de protecție, pe fond solicitând respingerea, ca neîntemeiată, a cererii.

„Temeiul de drept indicat în justificarea calității de reprezentant legal pe care ar avea-o sora și mama pretinsei victime, respectiv articolul 1, litera f din Legea nr. 46/2003, privind drepturile pacientului, nu au aplicare în cauza de față, întrucât calitatea de reprezentant legal conferită de această lege există doar raportat la pacient, referitoare la tratament, la deciziile medicale și în relația cu unitatea spitalicească – nu ca o chestiune juridică, de a acționa în Justiție, de a dispune de bunurile pacientului”, a susținut pianistul în fața judecătorilor ieșeni.

Magistrații au respins cererea făcută de mama și sora artistei: cele două, puse la plata unor bani către pianist!

Judecătorii ieșeni au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Instanța admite excepția lipsei calității procesual active, invocată de pârât. Respinge, ca fiind formulată de persoane fără calitate procesual activă, cererea introdusă de reclamantele E.H. și M.M. în contradictoriu cu pârâtul Codrin Constantin Nicoară. Obligă reclamantele, în solidar, la plata către pârât a sumei de 500 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat, redus de la 1.500 de lei”, au menționat recent magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Decizia primei instanțe nu este definitivă. Judecătorii au ajuns la această hotărâre după ce au constatat că rudele artistei ieșene nu ar fi făcut dovada că au calitatea de reprezentant legal al acesteia.

Un caz plin de mister

La începutul lunii mai 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ajuns în comă la spital.

„Pacienta de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Ea a fost preluată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Familia a declarat că a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD.

Totuși, ulterior, oamenii legii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba despre un accident sau despre altceva. Până în acest moment, ancheta nu a fost finalizată. Au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, dar, deoarece Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc.

bzi

Related posts

(VIDEO) Centrul Regional De Transfuzie Sanguină Iaşi, apel către oameni: Puteţi salva vieţi

Redacția

Gradul mediu de digitalizare a primăriilor din România este de doar 32,3%

Redacția

Apa potabilă întreruptă şi presiune scăzută în mai multe zone din Paşcani. Află de ce!

Redacția
Încarcă...