NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Rușii vor ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să fie recunoscut drept genocid și crimă de război

Biroul de presă al Procurorului General al Rusiei a anunțat, joi, că a fost deschisă o acțiune în justiție pentru ca asediul asupra orașului Leningrad – actualul St. Petersburg – din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să fie recunoscut ca genocid împotriva poporului sovietic și crimă de război. Decizia a fost luată de procuratura din Sankt Petersburg, în urma verificării unor materiale și documente de arhivă.

Într-un comunicat transmis de biroul de presă al Procurorului General al Rusiei, se menționează că „din ordinul Procurorului General al Rusiei, Igor Krasnov, la a 81-a aniversare a începutului asediului Leningradului de către autoritățile de ocupație germane și colaboratorii lor, Procuratura St. Petersburg a deschis o acțiune la instanța orașului pentru ca asediul să fie recunoscut drept crimă de război și crimă împotriva umanității, dar și genocid împotriva poporului sovietic”.

Procurorii ruși au precizat că au verificat împreună cu experți documente de arhivă și materiale, înainte de a deschide acțiunea în instanță. În urma verificărilor făcute, acesția au constatat că a existat o exterminare în masă a locuitorilor Leningradului, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Banca Centrală Europeană majorează dobânda de referinţă cu 0,75%. Cea mai mare creștere înregistrată vreodată

  

08 Sep, 18:19 | Știri externe

Advertisements
Advertisements

Regina Elisabeta a II-a este sub supraveghere medicală. Starea de sănătate a monarhului britanic

08 Sep,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Povestea ofițerului rus care a demisionat din armata lui Putin. „Eram murdari și obosiți. Oamenii din jurul nostru mureau”

Redacția

VIDEO | Militarii ucraineni au testat armele antitanc NLAW trimise în ajutor de Marea Britanie

Redacția

Val de căldură în ţările nordice, unde s-au înregistrat 35 de grade. Arctica se încălzeşte de trei ori mai repede decât restul planetei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site