RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia intensifică exercițiile militare din Transnistria. Scenarii posibile de luptă lansate de pe teritoriul Republicii Moldova de către ruși

Ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele ruse cantonate în Transnistria, sub numele de Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), au desfășurat exerciții de luptă în această regiune separatistă a Republicii Moldova.

„În cadrul antrenamentului s-au realizat manevre de primire a armelor și echipamentelor, pregătirea echipamentelor pentru părăsirea flotei de vehicule de luptă și deplasarea în zone de concentrare, unde, la rândul lor, o atenție deosebită s-a acordat camuflajului, dotării posturilor de tragere și pregătirii echipamentului pentru marș”, se precizează într-un comunicat al Districtului Militar de Vest al Armatei Ruse, citat de portalul lenta.ru.

Exercițiile au fost planificate și au implicat circa 100 de unități de tehnică militară.

Armata rusă deține aproximativ 1.500 – 2.000 de militari în regiunea Transnistria. Aceștia sunt grupați în în două categorii: așa-numiții „pacificatori” ce și-au început misiunea în 1992 la finele Războiului de Nistru dintre armata Republicii Moldova și separatiștii pro-ruși tranisnistreni susținuți de Rusia, și soldații ruși din Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR).

  

Aceștia din urmă au misiunea oficială de a păzi depozitele de muniții din satul Cobasna, care adăposteau la începutul anilor `90 circa 20.000 de tone de muniții. Depozitul este situat la câțiva kilometri de granița cu Ucraina și este considerat un adevărat pericol pentru regiune din cauza munițiilor învechite și stării lor precare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Dan Nica: „Echipa lui Cioloș pune piedici României la Bruxelles”. Ce acuzații lansase REPER-ul

Redacția

Wimbledon: Carlos Alcaraz vs Novak Djokovic – Finală de vis la Londra

Redacția

Ce au în comun și unde diferă partidele de opoziție care au obținut împreună o majoritate clară în alegerile de duminică din Polonia ?

Redacția
Încarcă...