NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Rusia îi strică lui Șoșoacă propaganda anti-vaccin. Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare: „Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave”

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca Rusia trebuie sa isi accelereze campania de vaccinare impotriva noului coronavirus, dupa ce bilantul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai inalt nivel al sau de la inceputul pandemiei, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Adresandu-se parlamentarilor alesi recent in aceste functii, Vladimir Putin i-a indemnat sa sprijine in mod activ eforturile depuse pentru ca un procent cat mai mare din populatia Federatiei Ruse sa se vaccineze impotriva noului coronavirus.

„Vaccinarea ii protejeaza pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie sa crestem ritmul de vaccinare”, a spus presedintele rus.

Autoritatile de la Kremlin au pus cresterea numarului de infectari pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat pana in prezent. Rusia a dezvoltat si a lansat foarte repede vaccinul Sputnik V, la doar cateva luni dupa declansarea pandemiei de COVID-19 in 2020, insa ritmul vaccinarilor a fost lent, iar multi experti rusi au explicat acest fenomen prin neincrederea in autoritati si temerile populatiei fata de produsele medicale noi.

  

Prim-ministrul rus Mihail Misustin a anuntat tot marti ca aproximativ o treime din populatia Federatiei Ruse a fost vaccinata pana in prezent impotriva noului coronavirus.

Rusia a raportat marti 973 de decese asociate COVID-19 in 24 de ore, care reprezinta cel mai mare bilant zilnic de la inceputul pandemiei, precum si 28.190 de infectari noi.

Oficiali guvernamentali au exprimat ingrijorari legate de ritmul de infectare si de intensitatea virala a noilor cazuri diagnosticate.

„Principala caracteristica a actualului val epidemiologic este cresterea rapida a numarului de cazuri, precum si un numar mare de pacienti ale caror infectii arata o progresie rapida in doar doua-trei zile si care necesita resuscitare”, a anuntat ministrul rus al Sanatatii, Mihail Murasko.

El a mai spus intr-o reuniune guvernamentala televizata ca 1,1 milioane de rezidenti rusi sunt in prezent tratati pentru simptome de COVID-19.

Anna Popova, directoarea Serviciul Federal de Supraveghere pentru Protectia Drepturilor Consumatorilor si Bunastarea Omului, a spus ca autoritatile regionale din Federatia Rusa isi intensifica eforturile pentru a pune in aplicare masurile care privesc purtarea mastii sanitare in spatiile publice.

In regiunea Moscovei, autoritatile locale au ordonat ca cel putin 80% din angajatii centrelor comerciale, saloanelor de infrumusetare, cluburilor de fitness si altor unitati cu acces public sa fie vaccinati impotriva COVID-19.

aktual24

Advertisements

Related posts

Ce reguli ar putea fi introduse în spitale după data de 15 mai

Redacția

Anisie: De astăzi începe distribuţia măştilor sanitare către inspectoratele şcolare

Redacția

Conţeşti: Un bărbat a căzut de la patru metri, de pe o schelă

Ema Roman
Încarcă...