RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia are probleme cu colectarea banilor pentru vânzările de petrol / Băncile sunt mai atente la sancţiuni

Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au devenit mai preocupate de sancţiunile americane, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, citată de Agerpres.

Întârzierile la plată reduc veniturile Kremlinului şi le face mai puţin predictibile, ceea ce permite Washingtonului să îşi atingă obiectivele regimului său de sancţiuni: să perturbe banii la dispoziţia Kremlinului şi să pedepsească Rusia pentru războiul din Ucraina, fără a întrerupe fluxurile energetice mondiale.

Potrivit surselor citate de Reuters, în ultimele săptămâni mai multe bănci din China, Emiratele Arabe Unite şi Turcia au devenit mai atente când vine vorba de respectarea sancţiunilor, ceea ce conduce la întârzieri şi chiar la refuzul transferului de bani către Moscova. Băncile au început să le ceară clienţilor să le furnizeze garanţii scrise că nicio persoană sau entitate de pe lista SDN (Special Designated Nationals) a SUA nu este implicată într-o tranzacţie sau este beneficiarul unei plăţi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există probleme cu plăţile atunci când a fost întrebat despre ştirile că băncile din China au încetinit plăţile.”Desigur,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie în Place de la Concorde, la Paris, unde au fost arestate cel puţin 12 persoane/ Protestatarii se opun reformei care crește vârsta de pensionare

Redacția

Ciucă, prezent la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Ce importanță are gazoductul pentru România

Redacția

Primarul şi viceprimarul unei comune din Prahova, reţinuţi pentru abuz în serviciu şi luare şi dare de mită

Redacția
Încarcă...