RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ruleta justiţiei pentru Dumi: a scăpat de condamnare, dar trebuie să plătească deranjul

Ionuţ Dumitraşcu, apropiat al unor dezvoltatori imobiliari din Iaşi, a scăpat ieri definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că a montat aparate de jocuri de noroc fără autorizaţie într-un bar. Este de neînţeles cum procurorii au finalizat dosarul în 2017, când faptele, puse pe tavă de alte instituţii, datau din 2013. Până la sentinţă, faptele s-au prescris. „Era dosar politic“, spune „Dumi“.

Justiţia ieşeană s-a dovedit neputincioasă şi în a rezolva la timp un banal dosar referitor la folosirea fără autorizaţie a unor aparate de tip „păcănele“. Norocosul inculpat care a scăpat ca urmare a prescrierii faptelor este Ionuţ Dumitraşcu, zis „Dumi“, sau „Scafandrul lui Nichita“, personaj cunoscut în anumite cercuri ale dezvoltatorilor imobiliari. „Dumi“ a fost judecat începând din 2017 pentru „desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a activităţilor din domeniul jocurilor de noroc“. Rechizitoriul împotriva sa a fost întocmit abia pe 18 decembrie 2017, deşi faptele datau tocmai din 2013. E neclar de ce au avut nevoie patru ani pentru ca Parchetul de pe lângă Tribunal să trimită în instanţă un dosar cu acuzaţii banale, în condiţiile în care faptele lui „Dumi“ erau descrise în clar de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc încă din 2013, când au fost descoperite.

Referitor la traseul dosarului, Ionuţ Dumitraşcu are propria versiune. „A fost un dosar politic, conceput doar pentru a mă «forţa» să declar tot ce ştiu despre Gheorghe Nichita. Mai exact, voiau (n.r. – procurorii) date despre privatizarea CET, despre Dexia şi despre şpăgile date de Maricel Popa pentru a «rezista» secretar de stat la Energie. Nu mi-a fost acceptată nicio probă pe fond şi nici pe fază de urmărire penală . Am avut şansa unui complet independent în faza de apel, care a respectat prezumţia de nevinovăţie, şi astfel s-a ajuns la înlăturarea răspunderii penale“, ne-a declarat Dumitraşcu, după ce a aflat sentinţa. Prin decizia de ieri a Curţii de Apel Iaşi, chiar dacă a scăpat de răspunderea penală, Dumitraşcu nu a scăpat şi de cea civilă. Instanţa de apel a menţinut daunele materiale stabilite de Judecătorie, şi anume 73.000 de lei, pe care Dumi va trebui să le plătească. De asemenea, Dumitraşcu trebuie să achite şi cheltuielile judiciare.

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

„A luptat până în ultima clipă. Ne-a uimit”. Cum au încercat medicii să salveze viaţa bebeluşului aruncat de mamă de la etajul 3?

Redacția

Cine sunt favoriții pentru cele două posturi de inspectori școlari adjuncți la Iași

Redacția

Recomandările salvatorilor ieșeni la decorarea bradului

Redacția
Încarcă...