NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ruinele unui oraș al filistenilor, menționat în Vechiul Testament, au fost descoperite în Israel

Arheologii din Israel au anunțat că au descoperit ruinele orașului biblic Țiclag, orașul filistean în care potrivit Bibliei tânărul David s-a refugiat la Regele Saul, informează The Jerusalem Post.

 

Oraşul Țiclag era condus de un rege filistean care domnea în oraşul învecinat, Gath, după ce filistenii, incluşi în categoria „popoarelor mărilor”, au început să sosească în această regiune a lumii în secolul al XII-lea î.e.n.

Excavarea a început în 2015 la situl Khirbet al-Ra’i, situat între Kiryat Gat și Lachish şi au fost excavate aproximativ 1.000 m.p.

Descoperirea a scos la iveală dovezi ale așezării filistene care datează din secolele XI-XII î.Hr.

Au fost descoperite structuri mari de piatră, inclusiv descoperiri caracteristice culturii filistene.

Vasele de piatră și vasele metalice găsite pe teren sunt asemănătoare cu alte descoperiri din această perioadă la săpăturile anterioare din Ashdod, Ashkelon, Ekron și Gat, toate orașele vechi ale filistenilor.

Numele Ţiclag oferă, de asemenea, indicii cu privire la originea locuitorilor săi. Nu este un nume local semit, ci un nume filistean, o dovadă suplimentară că filistenii nu erau nativi din zonă, dar au migrat în țara Israelului din Europa.

Articol integral pe www.basilica.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

40 de familii nu au apă, deși și-au achitat debitele către ApaVital! Vezi care este motivul absurd pentru care pășcănenii stau fără apă de o lună de zile! Primarul acuzat că a furat apa pășcănenilor pentru ca vacile sale să se adape!

Răzvan Grecu

Casieria Enel Pașcani închisă pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Oana Cordoneanu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Ștefan cel Mare din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site