RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Românii care ar putea plăti facturi mai mici la energia electrică. Costuri reduse cu 10%, în anumite condiţii

aproape-30-de-localitati-din-timis-au-ramas-fara-energie-electrica-din-cauza-furtunilor

Unii consumatori casnici ar putea beneficia de o scădere a preţurilor la energie electrică, dacă îndeplinesc anumite criterii.

Vorbim despre o reducere de 10% şi aceasta ar putea fi aplicată celor care îndeplinesc două criterii: au un consum de peste 250 KWh şi un plafon de preţ ridicat, de 1,3 lei pe KWh (TVA inclus).

Astfel, clienții care se încadrează în această categorie ar putea avea facturi mai mici în viitorul apropiat. Totuși, cei care au un consum sub acest prag probabil nu vor simți o scădere semnificativă a prețului și a valorii facturii lor. Perspectiva a fost enunţată de preşedintele Asociaţiei Energiei Inteligente şi, de principiu, este valabilă pentru clienţi, indiferent de furnizorul de energie electrică cu care au încheiat un contract.

Foarte mulţi români vor vedea, de luna viitoare, scăderi ale preţurilor, mai ales la gaze, dar şi la energie electrică în cazul celor cu un plafon mai mare, de 1,3 lei pe KWh, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acesta a fost întrebat într-o conferinţă despre posibilitatea ca plafoanele să fie din nou modificate. “În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat şi care, aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români(…) Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă”, a explicat Burduja.

  

El a subliniat că un furnizor nu cumpără toată cantitatea de energie electrică de care are nevoie doar de pe piaţă, are şi contracte pe termen mai lung, are contracte bilaterale, are tot felul de alte aranjamente financiare care duc la un preţ mediu lunar. Guvernul a adoptat, pe 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale, care va duce la scăderea preţurilor pentru următoarele 12 luni.

sursa observator

Related posts

Minivacanță pentru angajați de Paști. Vor fi liberi patru zile

Redacția

DSV Iași: Nu există focar de pestă porcină în zona Pașcani sau județul Iași

Marius Parteni

Primăria angajează diriginte de șantier pentru modernizarea iluminatului public

Răzvan Grecu
Încarcă...