RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România, țara UE în care se consumă cele mai puține fructe și legume / Irlanda, Olanda și Danemarca, în fruntea clasamentului

Datele publicate de Eurostat prezintă ”campionii” și „codașii” în ceea ce privește consumul de fructe și legume în Europa.

Conform datelor Serviciului European de Statistică, în 2019, unu din trei europeni (33%) a declarat că nu a consumat zilnic niciun fel de fructe sau legume și doar 12% din populația UE a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, mai mult de jumătate din populația europeană (55%) a declarat că mănâncă una până la patru porții de fructe și legume pe zi.

Locul fruntaș, cu cel mai mare consum zilnic de 5 sau mai multe porții de fructe și legume, este ocupat de Irlanda (33% din populație), fiind urmată de Olanda (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).

La polul opus, cele mai scăzute rate de consum zilnic s-au înregistrat în România, unde doar 2% din populație consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmată de Bulgaria și Slovenia (ambele cu 5%) și Austria cu 6%.

  

În cazul Greciei, procentul populației care a consumat zilnic 5 sau mai multe porții de fructe și legume a fost de 12%, procent care corespunde mediei europene.
Potrivit datelor Eurostat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum va arăta viața după izolare. Ce își doresc românii: „Să ne reluăm activitatea de la serviciu, să mergem la biserică”

Redacția

Ciucă și Ciolacu, întrevedere cu Juri Ratas. Ce au discutat liderii Coaliției cu șeful Parlamentului Estoniei

Redacția

Sectorul turistic european se confruntă cu provocările schimbărilor climatice şi supraaglomerării. Vor fi turiștii mai atraşi de Suedia sau Irlanda în locul Mediteranei în viitor?

Redacția
Încarcă...