NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

România riscă să devină un azil. Dr. Deliana Predoi: “Datele sunt extrem de îngrijorătoare”

În timp ce sistemul de sănătate se zbate să facă faţă pandemiei de coronavirus, nu trebuie să uităm şi de celelalte probleme care apasă pe umerii noştri. Una este declinul fulminant al populaţiei.

Practic, dacă se menţine actualul ritm, în care România pierde 350 de locuitori pe zi, în 30 de ani, ţara noastră riscă să ajungă un imens azil de bătrâni.

Datele Eurostat, confirmate de raporturile ONU, arată că vom mai fi, până în 2050, doar 16 milioane, iar efectele vor fi dramatice.

Două sunt motivele majore pentru acest declin îngrijorător: emigrarea şi natalitatea tot mai scăzută. Nivelul scăzut de trai, corupţia şi grija zilei de mâine sunt motivele care au împins milioane de români dincolo de graniţe, în căutarea unui trai mai bun.

Advertisements
  

Aceleaşi motive îi determină pe tinerii rămaşi acasă să aducă pe lume mai puţini copii, în comparaţie cu părinţii şi bunicii lor sau, din ce în ce mai des, problemele de fertilitate.

Advertisements

“Într-adevăr, datele sunt extrem de îngrijorătoare și nu e chiar atât de mult 30 de ani. 2019 a fost anul cu scăderea cea mai mare a natalității. Cred că 178.000 de copii s-au născut, foarte îngrijorător. Pleacă mulți români aflați la vârsta fertilă și a început să scadă adresabilitatea către specialiști a oamenilor care au probleme de fertilitate”, a explicat dr. Deliana Predoi.

observator

Advertisements
Advertisements

Related posts

Spitalul Municipal se ocupă de oamenii străzii, în timp ce Primăria abia amenajează o locație

Marius Parteni

8.300 de vouchere nefolosite din județul Iași vor fi recuperate până la finalul lunii

Redacția

Școala de vară din Pașcani învăluită de energie și bucurie

Diana Marcu
Încarcă...