Schimbarea guvernului din Republica Moldova aduce în atenție instabilitatea din țările vecine României: războiul din Ucraina, alegerile anticipate din Bulgaria, orientarea indecisă a Serbiei, precum și poziționarea Ungariei în raport cu România și UE. Fostul ministru Adrian Cioroianu susține că situația din jurul țării trebuie să fie un avertisment pentru București.
Președintele României, alături de premierul Nicolae Ciucă FOTO: Mediafax
Republica Moldova a rămas fără Guvern, după demisia executivului condus de Natalia Gavrilița, la peste un an și jumătate de mandat.
,,Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o de la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede”, a motivat Natalia Gavrilița.
În urma consultărilor cu formațiunile parlamentare, Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean pentru ocuparea funcției de premier, însă acesta are doar sprijinul membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate.
În ciuda situației cu care se confruntă Republica Moldova în această perioadă, Maia Sandu a precizat, în anunțul în care a acceptat demisia guvernului Gavrilița, că în Moldova există „stabilitate, pace și dezvoltare, acolo unde alții doreau război și faliment”.
De asemenea,
» Citește continuarea pe pagina autorului