RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

România fierbe! Tot mai mulți oameni se revoltă de faptul că din taxele și impozitele lor este suportată spitalizarea pacienților care au muncit până acum în străinătate

În această perioadă în care lumea întreagă se confruntă cu o pandemie care omoară mii de oameni, tot mai mulți sunt cei care pun la îndoială capacitatea statului român de a face față acestui flagel. Cheltuielile cu sistemul sanitar, în această perioadă sunt uriașe, iar numărul mare de persoane aflate în carantină sau în spital obligă statul să aloce foarte mulți bani pentru tratarea pacienților.

Val de mesaje pe reţelele de socializare

Acum, reţelele de socializare sunt pline de români care acuză faptul că nu este normal ca din taxele și impozitele plătite de cei care au rămas în țară să fie tratați oamenii care au plecat în străinătate, au muncit acolo și nu au mai contribuit la bugetul României! „De ce trebuie să plătim noi din taxele noastre, pentru cei care au plecat la muncă în străinătate, au muncit acolo cu acte în regulă sau fără acte și nu au mai plătit taxele în România?”, sunt cele mai dese postări apărute în aceste zile pe rețele de socializare. „Înainte când veneau acești frați ai noștri din străinătate spuneau că vai ce urât este în România, vai ce pute aici totul, vai ce sistem de sănătate aiurea aveți, nu mă mai întorc niciodată. Acum, România este o țară frumoasă și în care vă place?”, este o altă postare des întâlnită pe paginile de facebook.

O postare a şi devenit virala

  

Una din postările de acest gen a şi devenit virala pe reţelele de socializare, aparţinând utilizatorului Şerban Ana-Maria:

„Vreau să le mulţumesc tuturor romanilor stabiliţi în Italia, care s-au întors în ţara în ultimele 2 săptămâni! Sunt MÂNDRĂ de voi şi va şi spun pentru ce, dragii mei :
1. Pentru că nu aţi respectat carantina impusă în Italia, în zonele de risc, decretate zone roşii de 2 săptămâni de zile, şi AŢI FUGIT în România !

2. Pentu ca ..la graniţa AŢI MINŢIT din ce zone veniţi ! Nu doar din ce zone….., aţi declarat chiar că veniţi din Germania sau Franta (foarte mulţi dintre voi )!
3. Ca mulţi dintre voi, ajunşi aici şi băgaţi de către autorităţi în carantină, la domiciliu, NU AŢI RESPECTAT NICI AICI CARANTINA…., şi aici aţi fugit, şi v-aţi plimbat …., fără nici un stres.
4. Că nu v-aţi gândit nici o secundă , ca majoritatea dintre voi, aici, ACASĂ, aveţi copii şi părinţi , exact categoriile de persoane care ar trebui PRIMELE protejate de acest virus şi de orice altă boala! V-aţi pus pe voi pe primul loc şi atât!
5. Nu aţi făcut nici o comparaţie între sistemul sanitar romanesc şi cel italian, într-o situaţie de CRIZĂ! (la faza asta ….cred că am chiar pretenţii, mă scuzaţi).
6. Vă mulţumim frumos, pentru ca toate cazurile de CORONAVIRUS confirmate, până acum în România au legătură cu voi! Toţi sunt persoane care au declarat că au fost în compania unuia dintre voi sau în apropierea voastră sau cu voi în acelaşi avion ….sau combinaţii de 3 luate câte.
5 ….toate cu legătura cu Italia şi cu persoane venite de acolo )?
„Come şi dice?” peste câteva luni nu o să mai suportaţi aerul din România, veţi uita şi limba romană!!”, se arată în postarea Anei Maria Şerban.

Şi oamenii de afaceri sunt nemulţumiţi

Și mai mulți oameni de afaceri au acuzat, mai mult sau mai puțin direct, faptul că nu sunt de acord ca din taxele și impozitele virate de ei să fie suportate costurile tratamentelor pentru pacienți care nu au cotizat la bugetul de sănătate din România și care, cel mai probabil, au contribuit la bugetele altor state.
De altfel, în ultima perioadă, în România se vorbeşte tot mai mult despre faptul că ar trebui închise total graniţele, mai ales ca de Paşte este aşteptat un nou val de stranieri care vor să revină în ţară. Preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL refuza însă să ia această decizie, care a fost luată de multe alte state din Uniunea Europeană, doar de frica faptului că ar pierde voturile oamenilor din Diaspora. Totuşi, cât de cinici pot fi aceşti aşa-zişi lideri naţionali, care pun în pericol întreaga populaţie a României, doar din cauza unor calcule politice?

BZI

Related posts

Se caută muncitori pentru recoltarea zmeurei, în Portugalia!

Ema Roman

11.329 de șomeri în județul Iași. 366 sunt din Pașcani

Redacția

E.ON Energie România a pregătit un dar de Crăciun de 200.000 de kWh

Redacția
Încarcă...