NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

România ar putea reveni la piața reglementată în energie pentru o perioadă de 2 ani 

România ar putea reveni la piața reglementată în energie pentru o perioadă limitată de timp: de la 1 ianuarie anul viitor până în 2025. Astfel, potrivit propunerilor care se vor discuta în coaliția de guvernare, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 1 leu pe kilowatt/oră.

Potrivit propunerilor aflate în discuție în coaliția de guvernare, pentru consumatorii casnici se vor păstra acutualele prețuri: 0,68 lei/kwh – pentru un consum de până la până 100 de kwh, respectiv 0,8 lei/kwh (până la pragul de 255 kw). Peste, prețul ar urma să fie fixat la 1 leu, potrivit unor surse politice.

Prețuri pentru școli, spitale, IMM, industria alimentară, farmaceutică, transport public și servicii publice

Școlile, spitalele, IMM, industria alimentară, industria farmaceutică, transport public și servicii publice: preț fix propus la 1 leu/kwh, iar pentru restul sectoarelor economice – prețul propus la 1,3 lei/kwh.

Cifrele nu sunt încă bătute în cuie. În mai multe rânduri – liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut revenirea la o piața reglementată, adică prețuri stabilite de ANRE.

Advertisements
  

Nicolae Ciucă: „Se discută modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri”

În ultimele zile, autoritățile au avut mai multe discuții cu furnizoriiâ și producători de electricitate. Premierul Nicolae Ciucă a susținut că actuala schemă de sprijin în energie trebuie actualizată, fără să ofere mai multe detalii:

„Se discută modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri astfel încât să fie sustenabil și să ofere predictibilitate”, a spus Nicolae Ciucă.

Advertisements

Prețurile reglementate ar putea să se aplice pentru un timp limitat – între 1 ianurie 2023 și 2025. O decizie se va lua în următoarea ședință a coaliției de guvernare.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cum evităm înșelăciunile electronice prin promoții false

Redacția

Parlamentarii vor să pună impozit pe darul de nuntă

Redacția

„Un autoturism pentru fiecare familie”, programul prin care poţi primi 7350 de euro

Redacția
Încarcă...