NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rocadă la Prefectură: Cojocaru depune azi jurământul în locul lui Grigoraş

Marian Grigoraş şi-a făcut ieri bilanţul celor doi ani la conducerea Casei Pătrate. El rămâne subprefect, alături de colega sa susţinută de asemenea de PNL. Ce situaţie găseşte Bogdan Cojocaru la Prefectură?

Bogdan Cojocaru este, de ieri, noul prefect al judeţului. Guvernul a emis ieri primele hotărâri de eliberare din funcţie, respectiv de numiri a noii garnituri de reprezentanţi în teritoriu. La Iaşi, prefectul de la PSD va fi secondat de doi subprefecţi de la PNL. Marian Grigoraş coboară o treaptă şi ocupă funcţia vacantă de subprefect, alături de colega sa, Adina Gîrjan. El a preluat Instituţia Prefectului pe 11 decembrie 2019 de la Marian Şerbescu. Adina Gîrjan a fost numită subprefect pe 21 mai 2020, reactivând a doua funcţie de acest fel după mai bine de zece ani în care Casa Pătrată a funcţionat cu un singur subprefect.

Fostul prefect a afişat ieri pe pagina sa de Facebook un bilanţ al activităţii sale în aceşti doi ani. El a amintit că pandemia a debutat la trei luni de la începerea mandatului său şi că, astfel, aproape întreaga activitate a avut punct central gestionarea activităţilor în funcţie de efectele ei şi de măsurile impuse de la Bucureşti.

Sub „umbrela” pandemiei, prezenţa lui Marian Grigoraş şi a Adinei Gîrjan în afara Prefecturii şi în faţa ziariştilor a fost cât se poate de discretă. Dacă fostul prefect a mai putut fi văzut la unele evenimente publice, aproape întotdeauna lângă preşedintele CJ Costel Alexe, subprefectul Gîrjan este necunoscut ieşenilor, altfel decât din unele relatări de presă. Nu s-au ţinut nici întrunirile lunare ale Colegiului prefectural şi ale Comisiei de dialog social, principalele grupuri de lucru cu şefii instituţiilor publice, respectiv cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din judeţ. Prefectura Bihor, de exemplu, a anunţat mereu subiecte interesante şi actuale pe ordinea de zi a acestor şedinţe, care au continuat şi pe perioada pandemiei. Rămâne de văzut dacă noul prefect numit ieri de Guvern la Iaşi va reuşi să scoată instituţia din hibernare.

  

De menţionat şi fluctuaţia de personal din Instituţia Prefectului în această perioadă. Mai mulţi angajaţi au părăsit Prefectura, iar unul dintre ei a deschis chiar un proces de hărţuire la locul de muncă, în care pârâţi sunt atât instituţia, cât şi fostul prefect, alături de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Plan local de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați la Pașcani

Răzvan Grecu

Comisia economică a aprobat creșterea prețurilor la apă și căldură. De la 1 septembrie am putea plăti 3,24 lei pentru un mc de apă și 265 de lei pentru o gigacalorie!

Răzvan Grecu

Apel pentru colectarea selectivă a deșeurilor, la Pașcani!

Oana Cordoneanu
Încarcă...