NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rezultatele oficiale ale alegerilor din 10 iunie: au venit cifrele!

Ioan Sebastian Puha, președintele Biroului Electoral de Circumscripție, a comunicat astăzi reporterilor NewsPascani.com rezultatele finale înregistrate în procesele verbale. Față de cifrele prezentate până acum nu sunt diferențe majore. Dumitru Pantazi și PSD au câștigat Primăria și majoritatea absolută în noul Consiliu Local, urmați în preferințele pășcănenilor de Grigore Crăciunescu și echipa de consilieri PNL.

Advertisements

Pentru funcția de primar s-au exprimat valabil 17828 de voturi. Cele mai multe le-a obținut Dumitru Pantazi (9664, 54,2 %). Candidatul PSD a fost urmat de liberalul Grigore Crăciunescu (3469, 19,4 %) și Radu Movileanu (PP-DD, 1569, 8,8%). Independentul Dionisie Afloroaei a obținut 1170 de voturi, aproape jumătate din cifra obținută în 2008. Ceilalți candidați nu au reușit să obțină nici 1000 de voturi: Ioan Ioniță (PDL), a obținut 791, Leonard Rusu (Indep), 512, Leonard Dumitru Ursu (PC), 353, Dănuț Răuț (PRM), 230, iar Gabriel Sofian (UNPR), doar 70 de voturi.

Pentru Consiliul Local au fost 17686 de voturi valabil exprimate. Puțin peste jumătate din acestea au fost pentru lista social-democraților. Cele 8994 de voturi asigură PSD-ului 11 locuri în viitorul Consiliu Local. Următorii clasați au fost național-liberalii, cu 2400 de voturi, care în urma redistribuirii le-au adus 4 mandate. Legislativul este completat de PP-DD și PDL, cu câte 2 mandate, obținute pentru cele 1699 și respectiv 1394 voturi.

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Deputatul Axinte deschide încă un cabinet parlamentar

Marius Parteni

Neculai Rățoi printre lacrimi:„Pantazi și Zanet au distrus partidul”

Răzvan Grecu

Angajaţii Parlamentului se tem să le ceară paşapoartele COVID senatorilor şi deputaţilor. Şoşoacă: „Nimeni n-a îndrăznit” (Reportaj)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site