RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. La Română, aproape 74% din elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5. La Matematică este cel mai mic procent de note peste 5, din ultimii 4 ani

Puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 au luat note egale sau mai mari ca 5 la Matematică, potrivit datelor Ministerului Educației. Conform calendarului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2024, astăzi, 23 februarie, au fost comunicate rezultatele obținute de elevii care au participat la probele scrise, scrie Edupedu.ro.

„Rezultatele probelor scrise ale simulării EN VIII au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ atât sub forma cataloagelor cu notele finale, cât și sub forma borderourilor asociate fiecărei evaluări.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în informarea Ministerului Educației.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5, potrivit datelor oficiale:

  
  • Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%);

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO O capsulă Soyuz cu un rus, o americancă și o belarusă la bord a aterizat în Kazahstan

Redacția

Geoană: Schengen este picătura care a făcut ca paharul frustrării să se verse

Redacția

„Oppenheimer” devansează „Bohemian Rhapsody” şi devine filmul biografic cu cele mai mari încasări la box office-ul mondial

Redacția
Încarcă...