RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Rezultate întoarse, după contestații, la concursul pentru directori de școli: Nedelcu la “Specială”, Gurzun la “Nicolae Iorga”!

Răsturnare de situație în cazul rezultatelor după proba interviu la două unități de învățământ din municipiul Pașcani. Este vorba despre Școala Specială și Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga”. După contestațiile depuse, cele două instituții au noi directori, cunoscuți după proba interviu.

Cea mai mare surpriză este înregistrată la Școala Specială. Acolo, Gabriela Nedelcu, cea care după proba interviu nu câștigase concursul, a reușit să întoarcă rezultatul după contestație.

“S-a desfășrat în această perioadă concursul pentru ocuparea funcțiilor de director din învățământul preuniversitar. La Școala Specială Pașcani am fost doi candidați, amândoi am trecut de proba scrisă și ulterior a urmat proba interviu. La această probă noi am obținut o notă egală, am depus contestație, conform metodologiei avem acest drept. În urma contestației , contestație judecată într-un alt județ pe baza înregistrărilor audio și video bănuiesc. Eu am obținut nota cea mai mare, deci în următorii patru ani, am revenit la școală în funcția de director în urma cestui concurs”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, consilier PSD, viitorul director al Școlii Speciale Pașcani.

Cătălin Condrea, actualul director al Școlii Speciale, cel care a câștigat după primele două etape postul de manager, va prelua conducerea Liceului Special ”Moldova” din Târgu Frumos. El nu a dorit să comenteze verdictul final ala concursului, apreciind doar că a ridicat standardul învățământului special la Pașcani.  

  

După proba scrisă a concursului pentru șefia Școlii Speciale, Condrea a obținut un punctaj de 7,80, în timp ce Nedelcu 7,60. La interviu ambii candidați au fost punctați cu 9,60. După contestațiile depuse la proba interviu, Condrea a obținut nota 7,40, iar Gabriela Nedelcu 8.40, lucru ce îi asigură mandatul pe următorii ani la șefia unității de învățământ.

La liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” noul director este Mariana Gurzun, cea care a reușit să își câștige mandatul după contestația depusă la finalul probei interviu. Profesorul de limba română Mariana Gurzun a obținut 7.40 la proba scrisă și 9.20 la proba interviu după contestație, fiind declarată câștigătoare, cu media 8.30. Angelica Blagoci, actualmente director adjunct, a obținut la concursul pentru funcția de director 7.80 la proba scrisă și 8.40 la inteviu, media finală fiind 8.10.   

Conform celor precizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, contestațiile depuse au fost încărcate direct pe platforma Ministerului Educației. Ele au fost soluționate de alte comisii din țară, nu din județeul Iași.

Menționăm faptul că, în cazul Școlii Speciale, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Iași, din comisia de examinare la proba inteviu au făcut parte: un reprezentant al ISJ Iași, care a fost și președintele comisiei, trei cadre didactice și unul de la Camera de Comerț. Consiliul Județean Iași nu a desemnat reprezentanți din rândul consilierilor în aceste comisii de concurs.  

DOCUMENT

Related posts

O nouă competiție de șah pentru copii la Pașcani

Carmen Bălăceanu

Săptămâna istoriei la Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Festival de colinde în cadrul Primăriei Municipiului Paşcani

Redacția
Încarcă...