RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victoria lui Klaus Iohannis, pe prima pagină a publicațiilor de limbă germană

Presa internaţională, dar în special cea de limbă germană, salută victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale din România.

Știrea își face loc pe prima pagină a celor mai cunoscute publicații din Germania și Austria. Jurnaliştii subliniază că un politician cu origini germane a obţinut victoria în faţa principalului favorit, premierul social-democrat Victor Ponta.

 REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Prestigiosul cotidian german Die Welt anunţă că un etnic german devine, pentru prima dată, preşedintele României şi notează că şi cancelarul Angela Merkel ar avea un merit.

  

„Actualul prim-ministru Victor Ponta a fost mare favorit în alegerile prezidenţiale din România. Dar a apărut Iohannis, un român de etnie germană. Un merit în victorie l-a avut Angela Merkel”, scriu jurnaliştii.

Publicaţia face referire la scrisoarea de susţinere pe care cancelarul german i-a trimis-o lui Klaus Iohannis cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor.

„Toţi vor fi surprinşi, voi câştiga”, sunt cuvintele cu care şi-a început campania Klaus Iohannis, scrie Die Welt, care notează că victoria lui Iohannis reprezintă „o surpriză”, dar şi „o victorie istorică”.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Potrivit presei din Europa, victoria lui Klaus Iohannis este una surprinzătoare. Revista Der Spiegel titrează: „Alegeri în România – Ponta îşi recunoaşte înfrângerea”.

„Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe rivalul său, Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri. Cu toate acestea, el a spus că nu va demisiona din funcţie”, notează publicaţia.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Klaus Iohannis – preşedinte. Victor Ponta îşi recunoaşte înfrângerea”, titrează Deutsche Welle, citându-l pe Victor Ponta, care „le-a mulţumit tuturor românilor care s-au prezentat la vot, afirmând: Poporul are întotdeauna dreptate”.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Ponta l-a felicitat pe contracandidatul său Iohannis pentru victorie”, titrează Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), care scrie şi despre protestele împotriva lui Ponta de la Bucureşti, imediat după încheierea scrutinului. Pentru FAZ victoria candidatului ACL reprezintă „un fapt senzaţional”.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Die Zeit notează că românul de origine germană Iohannis este câştigătorul alegerilor din România şi va fi noul preşedinte.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victoria lui Klaus Iohannis este anunţată şi de publicaţiile economice Handelsblatt şi Wirtschaftsblatt, din Austria, care preiau agenţiile internaţionale de presă.

Der Standard remarcă prezenţa record de participare – peste 65%. Der Standard aminteşte de cozile imense formate de diaspora românească, atât din turul II, cât şi din turul I, când au provocat demisia lui Titus Corlăţean din fruntea diplomaţiei.

Publicaţia Die Presse scrie că premierul Victor Ponta l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita, după ce “plecase în turul II ca favorit”.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Agenţia austriacă APA abordează problema votului din diaspora unde oamenii s-au aşezat la coadă în unele oraşe europene încă din timpul nopţii.

“Opoziţia a acuzat guvernul că a încercat să împiedice votul din străinătate. Cei aproximativ trei milioane de români din diaspora au votat mereu împotrivia Partidului Social-Democrat, pe care îl consideră un urmaş al Partidului Comunist, corupt şi rezistent la reformă”, scrie APA, citată de Mediafax.

sursa stiri digi24.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Petru Movilă: „Drumurile din județ sunt jalnice!”

Redacția

Pensionarii, stâlpul de rezistenţă al PSD Paşcani. 45% dintre membrii de partid sunt de vârsta a treia! Vezi câţi bani cheltuie anual organizaţia pentru a funcţiona!

Răzvan Grecu

Neculai Enea candidează la Primărie, din partea ALDE

Marius Parteni
Încarcă...