RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Revoluția apei la Târgu Frumos, pentru contracte individuale: Şapte scări de bloc fără apă, din cauza rău platnicilor. Oamenii cară apă de la ciuşmele

Locatarii unui număr de șapte scări de bloc din orașul Târgu Frumos, stau fără apă de mai bine de două săptămâni de zile. Operatorul ApaVital le-a sistat apa, pe motiv că se înregistrează facturi restante, dar oamenii cred că sunt mai degrabă bătaia de joc a acestora și conducerii Asociației de Proprietari “1 Mai” din care fac parte. Oamenii sunt extrem de revoltați și cer contracte individuale, așa cum au la curent electric, gaz metan sau internet.

  

Două femei şi un copil cărau astăzi, din greu, bidoane cu apă de la ciuşmelele de pe Esplanada din oraş. O duceau în apartamentele unde locuiesc pentru a avea cu ce să se spele şi chiar pentru consum. Sătui de chinul prin care trec, oamenii au apelat, pe lângă autorităţi, la ziarişti pentru a fi ajutaţi. “Am fost câteva zile plecată, iar când am venit, apa nu curgea. În scara noastră sunt două persoane care nu achită la timp, restul suntem cu plata la zi. Dar pentru că suntem membri ai asociaţiei, trebuie să suferim. Aşa nu se poate”, ne-a declarat o femeie.   

Locatarii vor contracte individuale

Oamenii de bună credinţă cu care reporterii noştrii au stat astăzi de vorbă, susţin că soluţia sunt contractele individuale sau branşamentele separate. “Pe fiecare scară sunt câţiva rău platnici. Consider că singura soluţie ar fi încheierea contractelor individuale. Prin asociaţia din care facem parte, discutăm de ceva timp despre această măsură”, a spus un alt locatar. Cetăţenii se tem să nu izbucnească o epidemie, mai ales că afară sunt temperaturi extrem de ridicate.

Locatarii celor şapte scări de bloc sunt nemulţumiţi şi de reprezentanţii asociaţiei de prioprietari “1 Mai”. Ei cred că aceştia nu îşi fac treaba şi au dat listele cu scările lor de bloc pentru a fi debranşate, deşi nu sunt cei mai rău platnici. Sunt scări de bloc din aceiaşi asociaţie, cu mai multe datorii. Mi-a zis un angajat de la ApaVital că ei nu discută cu conducerea societăţii. Ei au venit, au luat vana din cămin şi au plecat“, se mai plânge un om.  

Reprezentanţii asociaţiei vorbesc despre un abuz al ApaVital

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari “1 Mai” nu a putut fi găsit astăzi pentru a explica oamenilor de ce au rămas fără apă. Casiera, în schimb, spune că s-a făcut o plată de 18.800 lei săptămâna trecută şi consideră un abuz acţiunea celor de la ApaVital. “Noi le-am spus că au făcut un abuz când au luat vana de acolo din curtea bisericii. Nu aşa trebuia să procedeze. Ne-au cerut să le prezentăm ce demersuri am făcut în privinţa rău platnicilor. Am centralizat toate acţiunile pe care le-am deschis împotriva celor care nu plătesc şi le-am trimis situaţia. Purtăm corespondenţă, dar nimic. Ne-au spus că îi obosim cu documentele noastre, a susţinut casiera ascoiaţiei.

Reacţia celor de la ApaVital

Purtătorul de cuvânt al ApaVital Iaşi susţine că asociaţia “1 Mai” este singura din localitate unde sunt probleme, iar măsura debranşării scărilor de bloc a fost luată şi la propunerea administratorului.

“Este singura asociaţie din cele cinci cu probleme. Au datorii reprezentând 223.000 lei şi penalităţi foarte mari. Fiind o asociaţie mare, reprezentanţii acesteia nu reuşesc să respecte angajamentele de plată. Li s-a prezentat varianta convenţiei la unele scări, pentru că îndeplinesc condiţiile, dar nu au făcut-o. S-au angajat să izoleze rău platnicii, dar nu au reuşit nici acest lucru. Mai întâi am luat măsura la trei scări de bloc, după care la propunerea administratorului asociaţiei, a fost extinsă la scările cu cele mai multe datorii“, ne-a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital.    

Administraţia locală din Târgu Frumos caută să îi ajute pe reprezentanţii asociaţiilor pentru a acţiona în instanţă rău platnicii şi reeşalonarea datoriei astfel încât furnizarea apei să fie reluată în scurt timp.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Laborator inteligent pentru elevii Liceului Special „Moldova” Târgu Frumos

Redacția

 Arhiepiscopia Iașilor despre candidatura preotului din Târgu Frumos la funcția de primar

Marius Parteni

De disperare, un medic din Tîrgu Frumos a facut un lucru care te va lasa uluit. Nu s-a mai vazut asa ceva

Redacția
Încarcă...