RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Revoltă la Boșteni. Taxe de oraș, condiții de sat: drumul se prăbușește într-o râpă, nimeni nu ia măsuri. În acte apare ca asfaltat, în teren e doar prundiș!

Câteva zeci de familii din suburbia Boșteni, sătule de starea străzii pe care locuiesc și de promisiunile primarului Dumitru Pantazi, ne-au contactat astăzi pentru a-și spune oful.

 

Vorbim despre 30 de familii de pe strada Libertății, din suburbia Boșteni, care de fiecare dată când plouă, sau când o mașină de tonaj ridicat trece prin zonă, se trezesc că o parte a străzii se surpă în râpa de pe margine. Oamenii spun că situația este așa de ani de zile și nimeni nu vine să le dea o mână de ajutor pentru a consolida malul râpei.

  

Mai mult, aceștia acuză și faptul că plătesc taxe foarte mari, însă nu au: gaz, canalizare sau asfalt. Cu toate acestea în documentele Primăriei, HCL 156 /2012,  strada Libertății apare ca fiind asfaltată, iar gospodăriile deservite ca fiind racordate la apă, gaz și electricitate. Probabil că din această cauză nimeni nu-i bagă în seamă pe acești oameni.

”Noi plătim exact cum este la oraș, deși suntem o zonă calamitată. Nu vine nimeni să ne ajute, am ajuns să aruncăm gunoaie în râpă, pentru că mașina de gunoi se oprește undeva mai în vale, nu ajunge niciodată la noi. În urmă cu două săptămâni strada s-a rupt din nou, iar noi am apelat la un vecin care și-a dărâmat o anexă de la o casă și cu molozul de acolo am refăcut drumul” , ne-au declarat membrii familiei Bârsan.

Aceștia îl acuză pe primarul Dumitru Pantazi de faptul că este: „mincinos și hoț”, asta pentru că nu a mai trecut pe la ei din campania electorală. Atunci, actualul edil șef le-ar fi promis că va rezolva problema străzii, ba mai mult le va pune și un tub pentru ca apa care vine de pe versant să se scurgă fără a mai rupe strada și gardurile. 

Oamenii se mai plâng că Primăria Pașcani nu a ajuns nici măcar cu deszăpezirea pe strada lor. Unul dintre cetățeni ne-a povestit că, în momentul în care începea să se depună zăpada, lua mașina din curte și făcea urme, în cazul unei urgențe să poată ajunge la ei ambulanța sau pompierii.

Ei au cerut autorităților în nenumărate rânduri ajutorul, ba chiar le-au oferit soluții: materialul rezultat în urma dărâmării fostei autobază, unde se află actualul supermarket Kaufland, să fi fost folosit la consolidarea malului.

”Ultima dată când l-am văzut pe domnul primar pe la noi a fost înainte de alegeri. Noi am avut încredere în ceea ce ne-a promis, i-am pus și pancartă la mine la poartă, l-am votat toți. Nici cu deszăpezirea nu a venit pe la noi. Am o dubă parcată în fața casei, cu ea ieșeam noaptea și făceam urme, ferească Dumnezeu să se mai întâmpla ceva, măcar ambulanța să poată intra. De când este hoțul acesta primar nu a mai venit nimeni, suntem ai nimănui” , ne-a declarat Ionel Bârsan.

Oamenii se tem

Familiile care au stat de vorbă cu reporterii noștri spun că au fost de mai multe ori în audiențele ținute la sediul Primăriei, însă problema lor a fost notată undeva și uitată. Ei se tem că la următoarea ploaie mai puternică drumul se va surpa din nou. De altfel, în pericol este și casa unui vecin care deja a fost nevoit să dărâme un grajd pentru că pământul din spatele casei s-a surpat.

Ultima intervenție a autorităților în zonă a fost în mandatul lui Crăciunescu, când fostul viceprimar Ioan Ioniță s-a deplasat cu muncitorii în zonă și le-au reparat drumul.

Contactat telefonic, viceprimarul municipiului Pașcani spune că este la curent cu această problemă. Acesta promite că până la începutul verii problema oamenilor va fi rezolvată. Aici, urmează a se veni cu faza de balastare și de plantare a unor copaci pentru consolidarea malului respectiv.

”Strada respectivă din Boșteni, o cunoaștem de anul trecut ca fiind una cu probleme. Anul acesta când vom intra cu faza de balastare și de modernizare acolo vom lua o serie de măsuri de consolidare. A fost problema de aranjare a pantei, de plantat copaci în vederea opririi surpării. Până la începutul verii noi vrem să o rezolvăm”,  ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.

Menționăm că luni, consilierii locali au aprobat propunerea primarului Dumitru Pantazi de cheltuire a sumei de 900.000 de lei pentru refacerea unui perete al lacului Peștișorului pentru a se putea monta o balustradă. Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

Citește și {loadposition articlescategoryload} 

Related posts

Pe terenul cui sunt amplasați stupii cu albine ucigașe din Movileni?

Redacția

Pregătiri pentru asfaltări, în comuna Cristești! (video)

Carmen Bălăceanu

20 octombrie – Bursa generală a locurilor de muncă la Paşcani

Ema Roman
Încarcă...