RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Revoltă în justiție! Grefierii pășcăneni protestează pentru că nu vor să rămână fără pensiile de serviciu

Grefierii pășcăneni s-au alăturat astăzi colegilor din toată țara și protestează  în legătură cu abrogarea pensiilor de serviciu.

Aceștia își exprimă nemulțumirea în faţa Judecătoriei Pașcani. Astfel, astăzi, între orele 10.00-12.00, grefierii au ieșit în fața instanței, fiind suspendate toate ședințele de judecată. Protestul are loc exact în momentul în care azi, în plenul Camerei Deputaților, se dă votul final pe eliminarea pensiilor de serviciu din sistemul judiciar.

Miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10,00, peste 6.000 de grefieri vor ieşi în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel naţional, pe timpul activităţii plenului Camerei Deputaţilor, timp în care vor fi închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată. Motivul îl reprezintă soluţia adoptată de către Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor de adoptare a proiectului de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu ”, conform comunicatului  Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial.

Pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din parchete şi instanţe sunt compuse din două elemente: pensie contributivă şi un supliment din partea statului, acordat ca o compensare pentru privarea de anumite drepturi şi libertăţi pe perioada în care persoana a desfăşurat activitatea supusă unui regim special de interdicţii şi incompatibilităţi.

  

Reprezentanţii grefierilor avertizează că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă de revendicarea lor nu se va ține cont.

Related posts

S-a stins din viață doctorul veterinar Vasile Gaboran, fost director adjunct al DSV Iași

Redacția

Deputatul PNL Sorin Năcuță:”Încă un pas important pentru Acumularea Hidroenergetică Pașcani”!

Redacția

Bărbatul dispărut în râul Moldova a fost găsit. Rudele se pregătesc de înmormântare (FOTO-VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...