NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Revoltă în cea mai mare piaţă din Suceava: „De ce e piaţa mai periculoasă decât supermarket-ul?”

A fost scandal luni, 9 octombrie, în cea mai mare piaţă agroalimentară din Suceava. Producătorii şi comercianţii s-au revoltat pentru că au fost scoşi din hale.

Măsura a fost adoptată de Primăria Suceava, pentru respectarea hotărârii de Guvern prin care se suspendă activitatea pieţelor din spaţii închise. Scandalul s-a iscat chiar la prima oră a dimineţii, când pieţarii au venit să îşi aşeze marfa pe tarabele din hale. La faţa locului au aflat că vor trebui să îşi mute întreaga activitate în aer liber, pentru că hala se va închide aşa cum a cerut Guvernul României, pentru a se limita, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus. În mod surprinzător, spaţiul exterior pus la dispoziţia vânzătorilor este mai puţin generos decât cel din hală, ceea ce înseamnă că vor fi nevoiţi să împartă tarabele ca să fie loc pentru toţi. 

Vor sta la o distanţă mult mai mică unii de alţii. Totodată, aleile pe care circulă clienţii sunt mai înguste şi nu s-a găsit încă o soluţie pentru cei care vând lactate. Decizia conducerii primăriei i-a înfuriat pe comercianţi. Pe de o parte, spun că piaţa nu este mai periculoasă decât hipermarketul în ceea ce priveşte riscul de infectare cu SARS-CoV-2.  Pe de altă parte, au arătat că vor fi nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea în condiţii inumane, pentru că afară este din ce în ce mai frig şi le va îngheţa marfa.

Mai multe detalii pe www.adevarul.ro

  

Advertisements

Related posts

Tânăr din Volintirești, înecat în apele Siretului

Redacția

Venitul minim de incluziune, adoptat ieri de Guvern. Ce înseamnă şi cine-l primeşte

Redacția

Concert susținut de Nelu Vlad și formația Azur la Pașcani, în acest weekend

Diana Marcu
Încarcă...