NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Restricții și controale intensificate pentru comercianții de carne de porc

Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, cu creșterea așteptată a comerțului de carne, mai ales de porc, a fost convocat ieri Centrul Local de Combatere a Bolilor, pentru analizarea situației epidemiologice curente din județul nostru și pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare în această perioadă.

 

  

În zona Moldovei nu au fost semnalate focare noi de pestă porcină africană, iar toate cele aproximativ 750 de probe biologice luate de la porci domestici și mistreți din județul nostru au dat rezultate negative.

Pentru a evita orice pericol, restricțiile existente în comercializarea cărnii de porc vor fi menținute, controalele în trafic ale transporturilor de animale vor fi extinse, iar cele la carmangerii, intensificate. Totodată, în perioada imediat următoare vor fi constituite comisiile mixte de control compuse din reprezentanți ai Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului Poliției Județean, pentru verificarea legalității comercializării produselor de origine animală și non-animală.

Anunțul a fost făcut de prefectul Marian Șerbescu pe Facebook.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Învins de sistem, un tânăr care a îndrăznit să îşi ia viaţa în propriile mâini îşi ia adio de la România: „Plec până nu îmi pierd minţile”

Redacția

Se revine la plata dubla a zilelor de munca de sambata si duminica in spitale

Redacția

Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenții din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site