RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Restricții de tonaj pe străzile Gării și Unirii pentru limitarea deplasării utilajelor de mare tonaj!

Restricțiile aplicate pe pasajul rutier peste calea ferată de pe strada Grădiniței din Pașcani, au dus la situații nedorite în unele zone din municipiu. Mare parte din traficul greu s-a mutat pe zona Lunca, acolo unde se înregistrează foarte multe nemulțumiri.

Foarte multe autocamioane și utilaje de greu tonaj au început să folosească străzile Gării, Unirii și Siret, pentru a evita pasajul peste calea ferată, acolo unde este aplicată restricția rutieră, mai extact 11,5 tone masă totală ca și greutate. 

Subiectul este cunoscut de reprezentanții municipalității, mai ales că oamenii au început să își arate nemulțumirea. Multe dintre camioane și utilaje aparțin unor operatori locali, altele sunt în tranzit, dar o decizie este așteptată în perioadă următoare.

“Am găsit două variante pentru cei de la Baraj, sunt încă în analiză, ne dorim să scăpăm de traficul greu de pe străzile din Lunca. Referitor la traficul greu, ce nu mai trece peste pasaj, ci folosește varianta Străzile Gării – Unirii și Siret, vom veni în Consiliul Local cu propuneri pentru o serie de restricții. Este o chestiune de o săptămână, două. Am dat comandă celui cu care avem contract, să se ocupe de semnalizare”, a menționat primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

  

Declarațiile au fost făcute ieri, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la sediul Primăriei Pașcani. Edilul local a mai precizat că foarte multe decizii sunt întârziate pentru că necesită termeni și condiții pentru respectarea legii.

“Așa după cum se poate vedea, începând cu mandatul meu, trebuie să se aplice legea. Până acum toate se făceau cu documentații, avize, trecute prin comisia de organizare a circulației rutiere, semnate din pix, fără avize de la Biroul Rutier Iași”, a mai susținut primarul.   

Imaginele surprinse astăzi de reporterii Actualitatea Tv scot în evidență faptul că această rută alternativă, prin suburbia Lunca, este intens circulată, asta deși pe unele străzi, cum ar fi Fântânele, sunt indicatoare care limitează deplasarea mașinilor cu o masă totală mai mare de 7,5 tone.

Marius Parteni

Related posts

Întrebări fără răspuns pe subiectul RAGCL nu mai furnizează apă caldă!

Marius Parteni

Raluca Turcan: Sunt persoane angajate la stat cu venituri de 50.000 de lei pe lună

Redacția

Conferință de presă Primăria Pașcani, 14 septembrie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...