NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Restaurantele rămân închise după 15 mai. Patronii avansează data la care ar putea deschide terasele în aer liber, cu distanță și măști

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că restaurantele nu vor fi deschise în data de 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, afirmând că acestea se numără printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Patronii din HoReCa speră ca măcar terasele în aer liber să poată fi deschise în 1 iunie și propun mai multe reguli, printre care mesele la distanță de 2 metri și măști.

„Astăzi (miercuri – n.red.) voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spații închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise.

Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai”, a afirmat miercuri Ludovic Orban.

Dragoș Petrescu, președintele unei asociații patronale din industria restaurantelor, a declarat la Digi24 că reprezentantii HoReCa au promovat un plan de deschidere în trei etape: 15 mai, 1 iunie, 15 iunie.

„Premierul nu a fost de acord cu prima fază, 15 mai, sperăm ca 1 iunie să fie data la care să deschidem terasele în aer liber în primă fază.

Din 15 iunie sperăm să deschidem 50% din capacitatea de interior a restaurantelor, iar de la 1 iunie să deschidem integral activitatea”, a spus Petrescu.

El a enumerat condițiile în care ar putea fi deschise terasele în aer liber: distanța dintre mese de cel puțin doi metri, iar personalul va purta măști.

„În restaurante, în spațiile comune și clienții ar urma să poarte măști.

Sunt măsuri de siguranță pe care e normal să le luăm, inclusiv luarea temperaturii la intrarea în restaurant, ca să creștem încrederea consumatorilor astfel încât ei să revină”, a afirmat Petrescu.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

OUG pentru susținerea economiei: CÂȚI BANI primesc firmele ca să nu dea faliment în plină criză COVID 19

Redacția

Femeia care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică din vina unui funcționar își va primi toți banii înapoi. Reacția ministrului Muncii

Redacția

Tarifele RCS&RDS in roaming vor fi la jumatatea celor stabilite de UE

Oana Cordoneanu
Încarcă...