RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Respect atleților pășcăneni! Daria Apostol dublă campioană națională, după ce a concurat cu mâna în ghips

Secția de atletism a Clubului Sportiv Municipal s-a întors de la finala Campionatului Național de Atletism ce a avut loc la București cu rezultate extraordinare. Cei 10 sportivi au primit 6 medalii și felicitările de rigoare din partea oficialilor Federației Române de Atletism.

 

Vorbim despre sportivele: Iustina Berbece care a reușit să își adjudece titlul național la săritura în lungime cu o performanță de 3,84 m și Daria Apostol cu două titluri naționale la aruncarea greutății cu o performanță de 10,36 m și aruncarea ciocanului 27,42m. Aceeași Iustina Berbece a ieșit vicecampioană la proba de 50 m viteză, în timp ce Bianca Coșerariu a sosit a doua în proba de triatlon. De menționat și locul al treilea obținut de către Sebastian Grigoraș în proba de aruncare a greutății cu o performanță de 9,99 m.

  

De departe cea mai impresionantă performanță a fost a Dariei Apostol, care a concurat cu mâna stângă în ghips. Aceasta a avut ghinionul de a-și fractura mâna cu câteva zile înainte de concurs când se juca în curtea bunicilor. Acest lucru nu a oprit-o, ba din contra, a ambiționat-o și mai tare. Cu toate că a venit vacanța și pentru ei, Daria spune că va continua să se antreneze la bunicul ei.

”Nu a fost greu, deoarece am mai făcut antrenamente și la greutate și la ciocan, dar nu eram sigură la ciocan că voi lua medalia de aur și a fost o mică surpriză pentru mine. La greutate știam că pot, pentru că am reușit și la competiția din primăvară. A fost dificil să concurez cu o singură mână”, ne-a declarat Daria Apostol, dublă campionă națională la atletism.

Despre perfomanțele obținute ne-au vorbit și ceilalți sportivi care au obținut medalii la finală. Mai mult, pentru rezultatele lor, au fost răsplătiți de către părinți cu diferite cadouri.

Sebastian Grigoraș spune că a fost la un singur centimetru de o medalie mai strălucitoare și că adversarii au fost mai buni decât la finalele din primăvară. Drept răsplată părinții i-au achiziționat un telefon mobil nou.

”Mi s-a părut mai greuț decât în primăvară pentru că a trebuit să dau la un centimetru, iar concurenții au fost mai buni decât în primăvară. Am obținut locul al III lea la aruncarea greutății”, ne-a declarat Sebastian Grigoraș.

 Iustina Berbece a ținut să îi mulțumească antrenorului Mihai Vicovanu, pentru răbdarea pe care o are cu ei. Ea ne-a povestit că la București a fost greu pentru că a trebuit să participe la două probe în același timp. Și ei părinții i-au pregătit un cadou.

”În primul rând îi mulțumim domnului profesor pentru că are atât de multă răbdare cu noi. La București a fost greu pentru că a trebuit să mă duc de la proba de săritură la proba de viteză, pentru că au fost în același timp”, ne-a declarat Iustina Berbece.

Bianca Coșerariu consideră că adversarii pe care i-a avut au fost mai puternici decât ea, mai ales la proba de rezistență. Părinții i-au promis trei înghețate și că o vor duce într-o excursie de câteva zile în țară.

”Pentru mine a fost greu, pentru că ceilalți concurenți au fost mai puternici decât mine, mai ales la proba de rezistență. Părinții au zis că îmi iau trei înghețate și că mă duc la un loc de joacă”, ne-a declarat Bianca Coșerariu.

Antrenorul sportivilor, Mihai Vicovanu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor săi. Acesta spune că s-a ținut de promisiunea făcută în urmă cu doi ani de zile, aceea de a aduce medalii de aur de la finalele pe țară.

”Am revenit de la întrecerile Campionatului Național de Atletism pentru copii, de pe stadionul Iolanda Balaș, luni și marți au avut loc. Am avut din lotul nostru, grupa de 10 atleți calificați și ne-am întors cu șase medalii ca și în  primăvară. Urmează binevenita vacanță, în care ei își vor ieși din formă, iar din septembrie o luăm de la zero”, ne-a declarat Mihai Vicovanu, antrenor de atletism la CSM Pașcani.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un oficial FIFA a murit după ce a fost atacat de fanii nigerieni nervoși că țara lor a pierdut barajul cu Ghana pentru Cupa Mondială

Redacția

Fiul lui David Beckham şi-a făcut debutul ca jucător profesionist de fotbal

Redacția

Bătaie de joc: rachete de badminton pentru câștigătorii turneului de tenis de câmp. Noroc de copii că s-au gândit la probele de dublu!

Răzvan Grecu
Încarcă...