NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Reprezentant al hotelierilor: Călătoriile interne nu vor fi limitate. Certificatul verde se va folosi doar pentru cele internaționale

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a precizat, după întâlnirea de marți cu premierul Florin Cîțu, că certificatul verde digital anti-Covid nu va fi folosit în călătoriile interne, ci doar în cele internaționale.

„România își va asuma acest certificat verde digital în ceea ce privește deplasările internaționale, dar pentru deplasările interne se dorește să nu existe restricționare. Să fie vacanță pentru toți.

Odată cu 14 mai și România și-l va asuma pentru deplasările internaționale, dar nu va fi o limitare a călătoriilor interne”, a spus Ile.

El a subliniat că vaccinarea angajaților din HoReCa este soluția cea mai bună de care depinde revenirea la normalitate în industria ospitalității.

  

„Cel mai bun lucru e să îmbrățișăm vaccinarea în industria noastră. Nu-i putem obliga, dar, pe măsură ce vom fi o industrie sigură, vom putea ridica mai repede restricțiile cu orizontul 1 iunie ca obiectiv comun. Dacă lucrurile merg mai bine, termenul se va devansa. Credem că 1 iunie e o dată viabilă”, a afirmat Călin Ile.

Premierul Florin Cîțu a declarat, cu o zi în urmă, că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: „Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”.

digi24

Advertisements

Related posts

Harta firmelor active din Județul Iași: Pașcani – 1599, Hîrlău – 468 și Tg. Frumos – 320

Redacția

Românii vor putea cere amânarea ratelor la banca

Redacția

O reţea internaţională de magazine cu produse second hand ajunge şi în Iaşi

Redacția
Încarcă...