RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Replică pentru un consilier PSD din partea administratorului public pe tema sensurilor giratorii: „O altă minciună pe care o rostogolește! Primăria a plătit același preț ca privatul!”

De mai multe săptămâni, consilierul local Mihai Dediu acuză atât în emisiuni televizate, cât și în conferințe de presă, că municipalitatea a plătit mult mai mulți bani pentru amenajarea sensului giratoriu, de la semafoarele vechi, decât celelalte două amenajate de un privat.

În primă fază, Dediu a spus, costurile au fost de 3 ori mai mari, iar mai apoi într-o coferință de presă acesta a susținut că sunt duble.

„Ați creat un sens giratoriu, vorbesc de un sens giratoriu pe care l-ați plătit din bani publici, că celelalte două sunt plătite de un privat cu un preț de două ori mai mare decât a costat celelalte două investiții făcute de un privat,” a declarat Miha Dediu, consilier local din PSD.

Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani, a replicat, tot într-o conferință de presă,  prezentând documente oficiale care atestă că sensurile giratorii au avut costuri similare indiferent cine le-a plătit: primăria Municipiului Pașcani sau un investitor privat. Bodoașcă a catalogat acuzele lui Dediu drept minciuni.

  

„Un alt subiect, o altă minciună pe care o rostogolește un consilier PSD în spațiul public costul sensurilor giratorii, precum că sensul giratoriu construit de municipalitate ar fi costat de 3 ori mai mult, decât cele făcute de privat. Dumneavoastră știți că acolo a fost un parteneriat public privat între Municipiul Pașcani și un privat. În cadrul contractului era prevăzut că acel investitor face proiectarea și obține avizele pentru toate cele 3 sensuri giratorii, iar la execuție el va face două și noi unul. La noi la primărie a adus, așa cum era normal, proiectele pentru toate cele 3 sensuri. Costurile: sensul de la Kaufland 243.289 de lei,  sensul de la Constructorul 423.227 de lei, iar costul celui făcut de primărie este de 404.000 de lei. De unde e diferența aia de trei ori mai mult?! Nu înțeleg minciuna! Se aruncă așa o vorbă: știu eu. Noi vorbim cu hârtii. Nu există așa ceva. Costurile au fost similare pentru toate trei, iar dacă pentru un privat aceste costuri au fost corecte, de ce nu ar fi și pentru municipalitate? Astea sunt costurile venite în urma unor proiecte tehnice făcute  de niște specialiști pentru toate trei sensurile giratorii!”, a declarat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Related posts

Edilul local urecheşte conducerea societăţii de salubritate: “Sunt nemulţumit de modul în care se face curăţenia în oraş”

Ema Roman

Ce taxe vor fi eliminate la Serviciul de permise şi înmatriculări

Redacția

Update, ora 16.00: Drumurile județene care sunt închise traficului rutier

Redacția
Încarcă...