NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Renunțăm la mască pe plajă, în vârf de munte, la sala de sport și bazinul de înot de la 1 iunie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat vineri, înaintea ședinței comitetului interministerial care va discuta măsurile de relaxare, că se are în vedere renunțarea la masca de protecție pe plajă, la munte, la sălile de sport și bazinele de înot de la 1 iunie.

”Noi am trimis deja propunerile, fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte. (…) Este vorba de măsuri legate de portul măștii și de evenimente”, a spus Bode, adăugând că ”vorbim despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, în vârful muntelui, la centrele de fitness și la bazinele de înot”.

În ce privește numărul de persoane care pot participa la evenimente, Bode a spus că rămâne de văzut în ce condiții vor avea loc acestea, dar este încrezător având în vedere că în acest moment nu ma există nicio localitate carantinată în România, iar numărul de persoane vaccinate este în creștere, în prezent fiind în jur de 2,2 milioane de români imunizați.

Este luată în calcul și varianta ca restaurantele să funcționeze la capacitate normală dacă tot personalul angajat este vaccinat și clienții. Întrebat însă cum se va face verificarea persoanelor, Bode a spus că mizează pe buna credință a românilor care au înțeles să respecte măsurile antiCovid.

  

Întrebat despre nunți și botezuri, ministrul a spus că ”vor fi permise în anumite condiții”, fără însă a da detalii legate de acestea.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Advertisements

Related posts

Un bărbat din județul Iași, a ajuns la spital după ce s-a injunghiat incercând să taie porcul

Redacția

Bătrână pusă la pământ de câinele vecinului

Redacția

192 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul infecțiilor cu coronavirus ajunge la 1.952. România, la 48 de cazuri distanță de scenariul 4

Redacția
Încarcă...