NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reguli de respectat pentru prevenirea incendiilor

În România, de la începutul anului, 9 oameni au murit şi alţi 18 au fost răniţi în incendii.Pompierii atrag atenţia asupra importanţei respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la locuinţe, care se produc mai ales în lunile de iarnă.


Reporter: Daniela Vasilescu – ”Coşurile de fum defecte sau necurăţate, instalţiile electrice şi mijloacele de încălzire defecte sau cu improvizaţii rămân principalele cauze ale incendiilor care au loc la locuinţe. Pompierii spun că în sezonul rece au loc cele mai multe astfel de incidente, în urma cărora sute de persoane îşi pierd viaţa anual, sunt rănite câteva sute şi sunt înregistrate pagube materiale imporante.


Adrian Marin, maior, purtătorul de cuvânt al IGSU: ”Este suficient un moment de neatenţie, pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuinţă, deci de cele mai multe ori, în această perioadă a anului incediile sunt cauzate de neverificarea coşurilor de fum şi de nesupravegherea şi exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, şi aici ne referim la sobe, reşouri, calorifere electrice, aeroterme şi altele asemenea,. Reamintim cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe.”

Mai multe informaţii despre regulile de prevenire a incendiilor găsiţi pe site-ul oficial al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi pe platforma onilnie Fiipregatit.ro.”

  

radioromania

Advertisements

Related posts

Reabilitarea drumului Târgu Frumos – Botoșani, amânată. CNAIR a anulat licitația

Redacția

Taxele și impozitele pot fi achitate la Târgu Frumos. Facilități pentru persoanele fizice și juridice

Marius Parteni

Un tânăr din PSD urmează să depună jurământul în Consiliul Local

Irina Gherasim
Încarcă...