RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Regulamentul de acreditare a jurnaliștilor la activitățile organizate de Primăria Municipiului Pașcani a fost aprobat

Jurnaliștii care doresc să reflecte activitățile Primăriei Municipiului Pașcani, vor trebui să obțină în prealabil o acreditare. În acest sens, consilierii locali au aprobat la inițiativa primarului Marius Pintilie un regulament în care sunt stipulate documentele pe care trebuie să le depună jurnaliștii la sediul administrației locale pentru a fi acreditați.

Astfel, instituția de presă care solicită acreditări pentru jurnaliștii săi trebuie să depună un formular completat și copie după cartea de identitate a jurnaliștului, dar și o dovadă privind relația de muncă sau de colaborare cu acesta.

Mai mult, Primăria Municipiului Pașcani vrea pe lângă aceste documente și un curriculum vitae al jurnalistului pentru care se cere acreditarea, solicitare ce excede prevederilor legale.

De altfel, în forma inițială acest regulament conținea mai multe prevederi care puteau duce la retragerea acreditării jurnalistului pentru delict de opinie sau pentru faptul că acesta nu a redat în integralitate informațiile oferite de Primărie.

  

Aceste prevederi, nelegale, au fost amendate de consilierii locali după intervenția jurnaliștilor, atât în procedura de dezbatere publică, cât și în plenul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc ieri.

Fostul primar, Dumitru Pantazi, cel care a avut o relație extrem de proastă cu presa care l-a criticat, s-a declarat împotriva acestui regulament pe motiv că ar cenzura activitatea jurnaliștilor. Mai mult, el a susținut că a răspuns prompt cererilor de informare, lucru total fals.

Marius Pintilie, actualul primar al municipiului, s-a apărat de aceste acuze și a explicat că scopul regulamentului este de a crea un cadru corect de colaborare cu jurnaliștii.

În final, Regulamentul de acreditare a jurnaliștilor a fost aprobat de aleșii locali din coaliția PNL – PRO România, nu înainte ca doi aleși locali, foști jurnaliști, să declare că documentul nu îngrădește în niciun fel activitatea presei.

Related posts

Primăria face un pas în spate față de problema cetățenilor cu ApaVital. Oamenii trebuie să se înțeleagă pentru a nu rămâne fără apă de săptămâna viitoare

Marius Parteni

Dezvăluiri incendiare dintr-un raport secret.Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat la Primăria Ruginoasa de Curtea de Conturi

Redacția

Fără brazi de Crăciun în pieţele din Paşcani!

Ema Roman
Încarcă...