NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Regionalizare la Ambulanță. Serviciile județene ar putea fi desființate

Ministerul Sănătăţii intenționează să desfiinţeze serviciile judeţene de ambulanţă. În locul lor vor apărea opt servicii regionale.

 

Proiectul ministerului prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov.

  

Autorităţile susţin că au luat această decizie deoarece, în acest moment, sistemul de urgenţă suferă de grave neajunsuri în urma cărora tot pacienţii au de suferit.

De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse locuri din ţară, din cauza lipsei unei maşini disponibile în zona administrativă respectivă.

Asta în timp ce la distanţe mici sunt salvări libere, dar care nu pot interveni pentru că nu au în grijă teritoriul vecin.

Această regionalizare va implica însă şi disponibilizări, deoarece personalul administrativ va fi preluat doar partial în noile structuri regionale.

sursa stirile digi 24 tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

(Video) O cisternă cu 28.000 litri de motorină s-a răsturnat

Redacția

Barna: S-au rostogolit mai multe ştiri false şi că Florin Cîţu ar fi discutat cu mine să îmi ofere nu ştiu ce preşedinţie de Cameră

Redacția

Liga 1: UTA Arad vs FCSB 1-1 / Ianis Stoica a egalat pentru oaspeți în prelungiri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site