RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieSănătate

Redeschiderea şcolilor a influenţat evoluţia pandemiei

Redeschiderea şcolilor a influenţat evoluţia epidemiei de coronavirus, reiese dintr-o analiză a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În cursul săptămânii trecute, a crescut numărul de infectări în special în rândul tinerilor, iar această tendinţă nu poate fi pusă deocamdată pe seama răspândiri variantei britanice a virusului. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informaţii.

Reporter: Nicoleta Stoian – În perioada următoare se așteaptă o creștere a numărului persoanelor care au nevoie de spitalizare, pentru că – arată datele INSP – mulți copii sunt acum în izolare la domiciliu și pot transmite virusul adulților cu care locuiesc, iar aceştia, în funcție de vârstă și de starea de sănătate, pot ajunge să aibă nevoie de internare.

De altfel, în condițiile redeschiderii școlilor pentru majoritatea elevilor, sunt luate în calcul trei scenarii. Primul, cel mai optimist, prevede o creștere constantă a numărului de cazuri noi cu 1% pe zi. Astfel am ajunge, la data de 20 martie, la o medie zilnică de 3.300 de îmbolnăviri.

  

În scenariul al doilea, în care creșterea ar fi de două procente pe zi, s-ar ajunge la o medie de 4.600 de cazuri. În cel de-al treilea scenariu, în care creșterea ar fi de 4% pe zi, s-ar ajunge la un medie de 8.900 de cazuri zilnice în a doua jumătate a lunii viitoare.

Potrivit autorităților, în acest moment ne îndreptăm spre al doilea scenariu. INSP subliniază însă că numărul deceselor nu urmează trendul ascendent.

Despre evoluția epidemiei de coronavirus se va discuta astăzi și în cadrul rubricii “Apel matinal”, de la ora 8:30 de minute. Invitat este președintele Centrului pentru Innovație în Medicină, Marius Geantă.

radio romania actualitati

Related posts

Un test rapid pentru coronavirus, care dă rezultatul în 15 minute, anunțat în luna septembrie. Câte teste vor fi disponibile

Redacția

Proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, depus în Parlament

Redacția

Explozie la o benzinărie. Doi angajați au suferit arsuri

Redacția
Încarcă...