RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Reconstrucţia Ecologică în Europa. Proiect la altitudine în munții Macedoniei, la care a participat și un grup de elevi de la Sadoveanu

În perioada 14-21 mai, un grup de 5 elevi ai Colegiului National „Mihail Sadoveanu” a participat la un proiect de schimb de experienţă în Macedonia cu denumirea „Sustainable Rebuilding in Europe” care a avut ca temă conştientizarea tinerilor cu privire la ecologie şi problemele de mediu cu care se confruntă societatea Europeană modernă precum şi găsirea de soluţii pentru problemele de această natură.  

Participarea celor 5 tineri la acest proiect s-a realizat prin colaborarea directoarei Dimitriu Carmen cu organizaţia non guvernamentală „Support for Youth Development”, proiectul fiind realizat și finanțat de către TINACT/YOUTH IN ACTION, prin intermediul celor două agenții naționale, deci, cu finanțare europeană.

Proiectul s-a desfăşurat în Kruşevo, o localitate situată la 1500 de metri altitudine în munţii Macedoniei.

  

Timp de 7 zile Hărăţu Ioana, Cîtiea Bianca, Buzatu Daniela, Şerban Emanuel, Pîrlea Andrei  şi Harhată Oana (liderul de grup) au locuit şi au participat la activităţile programate în incinta pensiunii „Vila la Kola”. Alături de ei au participat alte 6 grupuri de tineri din Marea Britanie, Macedonia, Turcia, Albania Kosovo şi Bosnia Şi Herţegovina.

Activităţile educative desfăşurate au fost de natură non formală, tinerii având ocazia de a discuta şi colabora în permanenţă cu membrii celorlalte grupuri participante. Printre aceste activităţi se numără o plimbare prin pădure cu scopul de a realiza tablouri artistice folosind obiecte din natură, colectarea de alimente şi îmbrăcăminte pentru sinistraţii din Bosnia şi un atelier de creaţie pentru crearea de obiecte decorative din obiecte reciclabile; obiecte care au fost dăruite locuitorilor din Krusevo.

Programul destul de strict a fost foarte bine structurat astfel încât toţi participanţii au plecat spre casă cu un bagaj bogat de cunoştinţe, o experienţă foarte frumoasă şi cu lacrimi în ochi la despărţirea de ceilalţi participanţi.  

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Elevii de la Colegiul Sadoveanu au obținut locul I la concursul „Prietenii Pompierilor”

Oana Cordoneanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, anunț despre redeschiderea școlilor: Niciun scenariu nu este exclus

Redacția

Parada costumelor de Halloween oragnizată la Liceul “Mihai Busuioc”

Ema Roman
Încarcă...