RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Recomandări pentru populaţie în contextul temperaturilor caniculare

vreme-caniculara-in-urmatoarele-patru-zile-in-romania/-se-activeaza-celula-de-criza-pentru-canicula-si-seceta/-lista-recomandarilor-pentru-populatie

Ne aşteaptă o nouă săptămână caniculară. Până cel puțin joi, cea mai mare parte a țării se va afla sub atenționări cod galben și portocaliu. Mâine sunt prognozate din nou temperaturi maxime de până la 40 de grade, în special în regiunile vestice și sudice.

În contextul căldurii excesive, Ministerul Sănătății a publicat pe pagina sa de internet mai multe recomandări pentru populație.

Alături de evitarea expunerii prelungite la soare la orele prânzului, de purtarea unor haine adecvate și de protejarea cu pălării și ochelari de soare, autoritățile recomandă că aparatele de aer condiționat să fie reglate la o temperatură cu 5 grade sub cea de afară, iar ventilatoarele să nu fie folosite dacă se depășesc 32 de grade.

În cazul în care nu există aer condiționat în spațiul de locuit sau de muncă, este bine că măcar pentru două trei ore să stați în spații care sunt dotate cu o astfel de aparatură, ca de exemplu magazinele.

  

Lichidele, în principal la apă, dar și alte băuturi fără cofeină, alcool sau zahăr trebuie consumate fără a aștepta să apară senzația de sete. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă, iar mâncărurile grele, mesele copioase trebuie evitate, fiind recomandate în schimb fructele și legumele proaspete.

Toate sfaturile autorităților sunt publicate pe site ul www.ms.ro, la secțiunea Informații despre caniculă.

radioromania

Related posts

Reparații la Liceul “Miron Costin” din bani economisiți de la Minister

Răzvan Grecu

Fermierii ieşeni pot cere bani pentru agricultura ecologică

Redacția

Licitație pentru primele trenuri cu hidrogen din România

Redacția
Încarcă...