RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Război Israel-Hamas: Ministrul israelian al Apărării pleacă, duminică, în Statele Unite / Este PRIMA vizită de la începutul tensiunilor armate

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant pleacă, duminică, în Statele Unite pentru discuţii, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre cei doi aliaţi din cauza războiului din Fâşia Gaza, scrie AFP.

Yoav Gallant se va întâlni în special cu omologul său, Lloyd Austin, secretarul de stat Antony Blinken şi consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, indică un comunicat al guvernului israelian.

Discuţiile se vor concentra pe „evoluţia războiului împotriva organizaţiei teroriste Hamas în Gaza, eforturile întreprinse pentru întoarcerea ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza, eforturile umanitare şi măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea regională”, a adăugat aceeaşi sursă.

Vizita, prima efectuată de Yoav Gallant la Washington de la începutul războiului, intervine după ultimul turneu întreprins de Antony Blinken în regiune, în cursul căruia a avertizat că o ofensivă israeliană asupra oraşului Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, „riscă să izoleze Israelul la nivel global”.

  

Joe Biden i-a cerut lui Netanyahu să trimită o echipă la Washington

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat vineri că Israelul este pregătit să lanseze o ofensivă terestră în Rafah chiar şi fără sprijinul Washingtonului, conform Agerpres.

La Rafah sunt aproximativ 1,5 milioane de palestinieni, majoritatea strămutaţi de războiul care a izbucnit după atacul sângeros fără precedent al Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce înseamnă modestia regală: William și Kate au anunțat că nu doresc o ceremonie somptuoasă prin care să primească titlurile princiare

Redacția

Joe Biden va propune TAXE SUPLIMENTARE pentru miliardari și corporații /Armata SUA va construi un port în Fâșia Gaza

Redacția

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a ajuns luni noapte la Moscova

Redacția
Încarcă...