NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rățoi și-a ales consilierul personal! De pe 1 aprilie începe munca

Viceprimarul Cristian Rățoi a decis cine îi va fi consilier personal, pe perioada mandatului. Documentele sunt făcute, iar de pe 1 aprilie va fi prezent la muncă.

Este vorba despre jurista Mihaela Amariei, care în perioada 16 ianuarie 2013 – 17 martie 2017 a fost managerul Spitalului CF Pașcani. Aceasta va asigura toată activitatea cabinetului viceprimarului Cristian Rățoi și, cel mai probabil, îi va oferi și sfaturi juridice.

Propunerea de înființare a cabinetului viceprimarului a fost făcută de primarul Marius Pintilie și are ca temei o prevedere din Codul Administrativ care permite acest lucru, însă opoziția, prin vocea Gabrielei Nedelcu a considerat că solicitarea nu a fost motivată în scris printr-un referat.

„Nu voi vota acest proiect deoarece nu am găsit în cuprinsul acestuia motivația înființării acestui cabinet al viceprimarului. Dacă pentru transformarea unui post la Compartimentul sport cultură există o adresă făcută de domnul Rățoi care justifică oportunitatea acestui lucru, așa aș fi vrut să existe și aici o notă de fundamentare în care să ni se spună de ce este necesar înființarea cabinetului viceprimarului, ce atribuții va avea persoana angajată. Dacă doriți acest lucru pentru eficientizarea activității viceprimarului sau sprijinirea acesteia sunt de acord, dar vreau să știu motivația, nevoia identificată și ce sarcină va avea acea persoană. Vreau să menționez că este vorba despre o poziție nouă, până acum Primăria nu a avut acest cabinet al viceprimarului, dacă s-a schimbat ceva în complexitatea muncii, nu știu, de aceea eu mă abțin până nu regăsesc această motivație atașătă scris la acest proiect, pentru că așa mi se pare normal,” a declarat fostul viceprimar, Gabriela Nedelcu.

  

Fostul viceprimar a fost contrat dur de actualul primar, care a acuzat-o că nu știe ce presupune funcția de viceprimar, deși a ocupat-o timp de 4 ani. Pintilie a mai explicat că își dorește ca viceprimarul Cristian Rățoi să nu stea cu nasul în hârtii, ci să fie prezent în stradă pentru a supraveghea lucrările de pe domeniul public.

„Dumneavoastră spuneți că nu aveți de unde să știți care este caracteristica funcției de viceprimar. Dumneavoastă ați fost viceprimar aici, știți câte documente sunt,  în câte comisii este viceprimarul, care este activitatea, cu toate acestea nu înțelegeți. Ce nu înțelegeți? Un viceprimar trebuie să fie pe stradă, un viceprimar are nevoie să urmărească lucrările din oraș. Este suficientă birocrație și la Primăriei aici și în statul român, așa că eu am nevoie de un viceprimar care să meargă în stradă și să urmărească lucrurile de acolo, ceea ce dumneavoastră nu ați făcut. Inițiativa pleacă de la mine, eu l-am rugat pe domnul viceprimar să nu-și piardă timpul cu urmăritul documentelor și să-și angajeze o persoană, iar acel om este un consilier, nu este o secretară, care să-l ajute ca toate subiectele ce țin de curățenie, de spații verzi să fie urmărite foarte bine,” a explicat primarul Marius Pintilie.

Advertisements

Related posts

Uluitor: Primaria susține că nu știe cu ce sumă a fost prejudiciat bugetul în dosarul „AgroComplex” în care primarul Dumitru Pantazi are calitatea de inculpat!

Ema Roman

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Redacția

Rectificare bugetară: încă o mașină pentru Poliția Locală și două utilaje pentru Gospodăria Comunală

Răzvan Grecu
Încarcă...