RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rățoi se războiește cu ANI

Un deputat ieşean susţine că ANI ar trebui să răspundă penal pentru procesele pierdute cu demnitarii . Deputatul PSD de Iaşi Neculai Răţoi se alătură grupului de parlamentari care contestă activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Într-o declaraţie politică, fostul primar al Paşcaniului critică vehement modul în care ANI îşi derulează anchetele pe averile aleşilor. „Unul dintre câinii de pază ai băsismului – pompos denumita Agenţie Naţională de Integritate – a mai primit o botniţă din partea justiţiei româneşti”, a spus Răţoi, în plenul Parlamentului. Deputatul PSD invocă drept argument în sprijinul afirmaţiilor sale procesul câştigat de primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis, cu inspectorii de integritate care au acuzat o stare de incompatibilitate a acestuia. „Klaus Iohannis a fost acuzat că a reprezentat municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Pieţe SA, demonstrându-se în instanţă că această acuzaţie a fost, pur şi simplu, un fals! Păi, în momentul în care ANI produce falsuri şi uzează de ele, oare aceste lucruri nu intră ele însele sub incidenţa Codului penal?”, a mai spus Răţoi. La Iaşi, ANI a identificat nereguli în cazu activităţii a cel puţin trei parlamentari, doi dintre aceştia fiind membri PSD.

sursa Evenimentul de Iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Șantaj al viceprimarului Cristian Rățoi pentru a-și păstra funcția: „Ce proiecte vor trece în 2024?”

Răzvan Grecu

PNL invită pășcănenii la o întâlnire cu Andrei Muraru, candidatul judeţului Iaşi la europarlamentare

Redacția

Ministrul Agriculturii își anunță demisia: “Pentru Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”

Redacția
Încarcă...