RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rata şomajului în scădere uşoară, la nivelului judeţului Iaşi! Cei mai mulţi dintre şomeri au vârste cuprinse între 40-49 ani

Situaţia statistică a şomajului înregistrat la finalul lunii octombrie indică o scădere uşoară faţă de luna precedentă. Asttfel, la sfârşitul lunii octombrie 2017 rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,28% cu 0,05 puncte procentuale mai mică faţă de luna precedentă.

 

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns la 12.392 iar numărul beneficiarilor de indemnizație de șomaj a fost de 1.095 persoane.

  

Cei mai mulţi şomeri au vârste cuprinse între 40-49 ani, urmată de grupa de vârstă peste 55 de ani, cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani. 

În municipiul Paşcani, la sfârşitul lunii octombrie se înregistrau 426 de şomeri.

Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,57%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,80% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,63%.

Related posts

Atentionare pentru persoanele care vor vaccinul antigripal

Redacția

Un preot rupe tacerea. De ce nu a fost prezentă nicio față bisericească la Clubul Groazei?

Redacția

Are nevoie de ajutor financiar! Un copil de 7 ani se luptă cu un cancer în stadiu avansat

Redacția
Încarcă...