NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Răsturnare de situație, la Tribunalul Iași, în procesul dintre localnicii din Gura Bâdiliței și firma primarului Pantazi

Firma familiei primarului Dumitru Pantazi a pierdut procesul cu un grup de țărani din Gura Bâdiliței, comuna Vânători, cărora le-ar fi „confiscat” terenurile.

Tribunalul Iași a schimbat la 180 de grade sentința dată de Judecătoria Pașcani, scriu cei de la www.dezvaluirea.ro. Magistrații de la această instanță au admis apelul formulat de săteni care se judecă cu societatea AgroComplex Lunca SA. În acest caz vorbim de o suprafață de zeci de hectare de teren pe care țăranii din Gura Bâdiliței le lucrau, dar care din anul 2010 au fost ocupate de societatea primarului.  

Situația ar fi apărut după un schimb de terenuri survenit între comuna Vânători și municipiul Pașcani.‘’În timpul procesului s-a făcut o expertiză care a stabilit ca pe terenul meu a fost pusă în posesie de către Primăria Pașcani, o anume Codruța Pantazi, nepoata de-a primarului. Am o pensie de 600 lei pe lună, soțul meu a murit și mă lupt cu Pantazi să-mi recuperez terenul. Nu am bani de avocați”, a spus Aneta Muraru, una din femeile din Gura Bâdiliței care s-au judecat cu Agrocomplex Lunca, potrivit celor de la dezvaluirea.ro.

Cei care s-au judecat cu Pantazi și au câștigat acum la Tribunal se numără pe lângă Aneta Muraru, Remus Cezar Muraru, Vasilica Mirela Voicu, Cocuţa Lenuţa Dolhascanu, Anisoara Laura Nechita, Gheorghe Muraru, Maria Carp (moștenitori ai defunctului Muraru Gheorghe), Stelică Daniel Albu, Vasile Istrate, Gheorghe Ungureanu, Ilie Chihaia, Silvia Veriveș, Anișoara Gherasim etc.

 

Jurnaliștii de la www.dezvaluirea.ro mai scriu că firma lui Pantazi le-a cerut tăranilor și niște despăgubiri pentru că la un moment dat aceștia ar fi cules recolta de pe terenul lor. La Pașcani, țăranii au fost obligați să plătească respectivele despăgubiri, dar acum la Tribunal această decizie a fost anulată. Sentința nu este definitivă putând fi atacată de asemenea cu recurs la Curtea de Apel Iași.

 sursa – www.dezvaluirea.ro

https://www.dezvaluirea.ro/groful-de-la-pascani-pantazi-a-pierdut-procesul-cu-taranii-pe-care-i-a-expropiat-ilegal/

Advertisements
Loading...

Related posts

La spital după ce l-a mușcat un câine de deget

Răzvan Grecu

Două case de tip familial în Târgu Frumos, pentru copiii din centrele de plasament

Redacția

Fetița unui medic de la Spitalul CFR Pașcani, disputată în instanță după moartea mamei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site