RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Răsturnare de situație în cazul unui BMW furat din curtea unui pășcănean!

O tânără a ajuns să fie cercetată în cazul autoturismului BMW sustras în noaptea de 25 /26 decembrie 2020, din fața curții unui om de afaceri din Pașcani. Faptele de care aceasta se face vinovată este de furt calificat și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Aceste informații sunt menționate într-un răspuns oferit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, la o solicitare a jurnaliștilor de la Actualitatea Tv. În conținutul răspunsului, cu trimitere la furtul autoturismului se arată: “Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani a fost înregistrată cauza penală nr. 4587/P/2020, în care s-a dispus prin ordonanța din data de 23.02.2021 efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta P. O.A. pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de coducere”.

Reamintim faptul că în dimineața zilei de 26 decembrie 2020 fiica proprietarului autoturismului a anunțat dispariția acestuia. La două zile distanță autorii au fost stabiliți în persoana a doi tineri de 20, respectiv 21 de ani din Gâștești. Aceștia au fost angajați la firma de construcții a proprietarului mașinii. Ei cunoșteau faptul că în portiera autoturismului erau lăsate cheile, mai ales că au mai folosit la deplasări mijlocul de transport.

În comunicatul din data de 28 decembrie 2020 reprezentanții Biroului de Presă anunțau că “au fost identificate persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, și distrugere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru recuperarea prejudiciului cauzat“.

  

Nici vorbă despre infracțiunea de conducere a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Conform unor informații deținute de reporterii Actualitatea Tv, asupra proprietarului mașini a fost exercitată presiune, să își retragă plângerea și să cadă la înțelegere cu autorii. Bărbatul ar fi refuzat acest aspect, mai ales că în trecut a mai fost victima unui furt. Atunci, din curtea unui punct de lucru din Gâștești i-a fost sustrasă o betonieră, iar autorii nu au fost identificați.

Apariția unei tinere care să își asume faptele de furt a mașinii, care ulterior să fie acuzată că a condus fără permis, ridică mari semne de întrebare legat de modul de desfășurare a anchetei. Proprietarul mașinii nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acest caz.         

Related posts

Dosar penal pentru un șofer depistat conducând un auto sub influența băuturilor alcoolice

Redacția

Un şofer turmentat “s-a predat” poliţiştilor (VIDEO)

Redacția

Minoră din Paşcani dispărută, căutată de poliţişti

Redacția
Încarcă...