NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Râs capturat în pădurile noastre pentru a fi dus în Croația (VIDEO)

Încă un râs, un mascul cu vârsta de circa 5 ani, a fost capturat în pădurile din județul Bacău, de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și cei ai ACDB în cadrul proiectului LIFE Lynx.

Râsul se află acum în carantină la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, iar peste circa o luna va fi transferat in Croația.

Obiectivul principal al proiectului LifeLynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor unde specia este amenințată din cauza numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.

Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați (în România și Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația.

  
RÂS CAPTURAT ÎN CADRUL PROIECTULUI LIFELYNX

Încă un râs, un mascul cu vârsta de circa 5 ani, a fost capturat în pădurile din județul Bacău, de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și cei ai ACDB în cadrul proiectului LIFE Lynx.Râsul se află acum în carantină la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, iar peste circa o luna va fi transferat in Croația.Obiectivul principal al proiectului LifeLynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor unde specia este amenințată datorită numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea ei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați ( in România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația.Proiectul LIFE Lynx este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat în decembrie 2018.Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul https://www.lifelynx.eu/despre-proiect/?lang=roFelicitări Romsilva – Direcția Silvică Bacău și ACDB!!!***Another sucessful mission for the Romanian LIFE Lynx team who managed to capture a 5 yo lynx male in the activated the box traps. This beautiful cat will be the new inhabitant of the quarantine enclosure in Romania and then translocated to Croatia.#Romsilva #Conteazapentruviitor #râs #lynx #ACDB #fauna #managementcinegetic

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 20 ianuarie 2020

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Holograf concertează de Ziua Îndrăgostiților la Iași

Redacția

Se anunţă o iarnă cu multă zăpadă

Redacția

Cum să combatem plictiseala în timpul pandemiei: Activităţi distractive

Redacția
Încarcă...