NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Raluca Turcan: Pregătim un proiect să existe opţiunea pensionării la 70 de ani

Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care să dea opțiunea pensionării la vârsta de 70 de ani, pentru cei care doresc acest lucru, a spus ministrul Raluca Turcan. Ea a spus că angajații din sistemul de stat vor putea să aleagă dacă se pensionează la termen sau continuă să lucreze până la 70 de ani, dar nu vor putea cumula salariul cu pensia.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

„Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu”, a adăugat ea, precizând că acest lucru este valabil pentru angajații din sistemul de stat.

Declarația a fost făcută în contextul în care Turcan a anunțat că Ministerul Muncii va începe recalcularea pensiilor în baza unei noi legi. În următoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie, a precizat ea.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Cât au cheltuit turiștii români în țară în minivacanța de Crăciun

Redacția

Prețul locuințelor din Pașcani a scăzut considerabil în ultimii ani

Răzvan Grecu

Profilul candidatului ideal pentru posturile scoase la târgul de joburi de la Palas

Redacția
Încarcă...